Agenda
Agenda
EN
Agenda
EN
Plan uw bezoek

Openingstijden:
Woensdag - zondag
tussen 14:00 en 20:00 uur

Volwassenen: € 6
Studenten: € 3
Buren: €3
0 – 18 jaar: gratis
Wij accepteren ICOM en Museumkaart. De Museumkaart is verkrijgbaar bij de receptie.

 

Plan uw bezoek
Vandaag, 14 juli
Tentoonstelling
27.06–08.09.2024
De Appel is verheugd Basma Alsharif's eerste solotentoonstelling in Nederland aan te kondigen. Basma's werk doorkruist vele thema's die gerelateerd zijn aan de Appel's huidige focus: haar films en installaties roepen vragen op over de representatie van huiselijkheid, land en ontheemding.
Binnenkort
Public Programme
16.07.2024, 19:00–20:30
Als start van de twee weken durende Curatorial Programme Summer School van de Appel, die ingaat op de thema’s land, eigendom en collectivisering, gaat Aria Spinelli in discussie met Marco Baravalle over de neoliberale genealogie van hedendaags cureren, en de daaruit voortvloeiende regimes van mobiliteit.
Online
Online Presentation
Why Germany is een internationale, online lezingenreeks over de onderdrukking van het vrije woord in Duitsland en daarbuiten. Deze wekelijkse lezingen worden georganiseerd door een netwerk van instellingen dat in de loop van de tijd zal groeien. Door middel van een doorlopend programma creëert het een ruimte voor creatieve, geïnformeerde en weloverwogen expressie.
Evenement
Op 24 juni leidt Ann Demeester een avond over vernieuwing in de kunst en de behoefte aan continuïteit. Sinds vijf jaar heeft de Appel opnieuw een merkwaardig thuis, namelijk Broedplaats Lely – een brutalistisch gebouw in een diffuse hoek van de stad, waar de geaccelereerde effecten van de gentrificatie van de omgeving duidelijk zichtbaar zijn. De Appel maakt als instelling deel uit van deze doorlopende tijdelijkheid. Nu de precariteit die dit veroorzaakt steeds omvangrijker lijkt te worden, is het tijd hierover in gesprek te gaan.
Online Presentation
Op 30 november 2020, tussen zonsopgang en zonsondergang, wijdt de Appel ruimte en tijd aan het herinneren van ULAY (Frank Uwe Laysiepen geboren op 30 november 1943 in Solingen, Duitsland.) Een kunstenaar en veel meer, die de Appel diepgaand heeft gevormd en die op 2 maart dit jaar is overleden.
Om de publicatie Audre Lorde – Dream of Europe: selected seminars and interviews: 1984–1992 (Kenning Editions, 2020) en het brede werk van Audre Lorde te vieren, organiseerde de Appel vanaf september 2020 een close reading group om deze bundeling samen te lezen en bespreken.