Agenda
Agenda
EN
Agenda
EN
Plan uw bezoek
Vandaag, 2 juni
Tentoonstelling
31.03–03.06.2023
Gecentreerd rond het zichtbare en onzichtbare langzame geweld in het landschap, vormt de tentoonstelling After the Last Sky van kunstenaar Inas Halabi een vruchtbare grond om de vraag te stellen hoe geweld te representeren en te waarnemen in visueel beeld. Ook roept deze tentoonstelling de vraag op of we beeld wel kunnen vertrouwen.
Binnenkort

Archief open 

Archief open 

12.04–08.06.2023
13.04.2022–07.06.2023
Energiebeoefening ter verkenning van de dynamiek van aanwezig zijn (fysiek, energetisch en conceptueel). Eenvoudige diepwerkende bewegingen gebaseerd op Chi Kung (geworteld in de Chinese traditionele geneeskunde en vechtsport).
Tentoonstelling
10–17.06.2023
De Appel is verheugd de afstudeershow 2023 Artistic Research van de rMA-studenten van de Universiteit van Amsterdam te mogen presenteren. De twaalf deelnemers maken gebruik van methoden van artistiek onderzoek, belichaamd in verschillende vormen. Hun huidige onderzoek draait om kunst en performance – verwerken, jongleren, verweven, omhullen en onthullen van materiële narratieven.
Online
Evenement
Op 24 juni leidt Ann Demeester een avond over vernieuwing in de kunst en de behoefte aan continuïteit. Sinds vijf jaar heeft de Appel opnieuw een merkwaardig thuis, namelijk Broedplaats Lely – een brutalistisch gebouw in een diffuse hoek van de stad, waar de geaccelereerde effecten van de gentrificatie van de omgeving duidelijk zichtbaar zijn. De Appel maakt als instelling deel uit van deze doorlopende tijdelijkheid. Nu de precariteit die dit veroorzaakt steeds omvangrijker lijkt te worden, is het tijd hierover in gesprek te gaan.
Online Presentation
Op 30 november 2020, tussen zonsopgang en zonsondergang, wijdt de Appel ruimte en tijd aan het herinneren van ULAY (Frank Uwe Laysiepen geboren op 30 november 1943 in Solingen, Duitsland.) Een kunstenaar en veel meer, die de Appel diepgaand heeft gevormd en die op 2 maart dit jaar is overleden.
Om de publicatie Audre Lorde – Dream of Europe: selected seminars and interviews: 1984–1992 (Kenning Editions, 2020) en het brede werk van Audre Lorde te vieren, organiseerde de Appel vanaf september 2020 een close reading group om deze bundeling samen te lezen en bespreken.