Agenda
Agenda
EN
Agenda
EN
Plan uw bezoek
Vandaag, 23 mei
de Appel is vandaag dicht. We zullen weer open zijn op Vrijdag, mei 24. In de tussentijd kunt u de documentatie van onze avond Permanent Tijdelijk terugkijken, onze de New Barbizon lezen over onze publicatie Schetsen voor de toekomst, herinneringen aan een gebouw, of de Keynote van Darby English The King's Two Bodies in de Oude Lutherse Kerk terugkijken.
Morgen, 24 mei
Tentoonstelling
06.04–04.06.2024
Tegen de achtergrond van een steeds verder aftakelende garage aan de rand van Amsterdam Zuidoost zocht een groep ongedocumenteerden hun toevlucht. Hun toestand legde de complexiteit van de situatie bloot, waarin het nastreven van fundamentele mensenrechten verstrikt raakte in bureaucratische mandaten. Door middel van video's van interviews en gesprekken met hen zoomen Raul Balai en Ehsan Fardjadniya in op hun leven en hun strijd, om zo bewijs te verzamelen voor een tribunaal tegen de stad Amsterdam in 2025.
Binnenkort
Live activation
02.06.2024, 14:00–16:00
Bij de tentoonstelling Edgelanders in de Appel zal beeldend kunstenaar en mensenrechtenactivist Elke Uitentuis een workshop verzorgen voor ouders en kinderen. In deze creatieve workshop worden onderwerpen als mensenrechten, activisme en solidariteit geïntroduceerd door middel van schrijven, kleuren en tekenen.
Evenement
17.06.2024, 18:00–19:30
De Appel is verheugd om een gesprek te organiseren over curatorieel onderzoek rond de nieuwe publicatie Falling In: Movement and Becoming in Curatorial Research, samengesteld door een van haar alumni Jussi Koitela, samen met Dahlia El Broul en Ksenia Kaverina.
Online
Online Presentation
Why Germany is een internationale, online lezingenreeks over de onderdrukking van het vrije woord in Duitsland en daarbuiten. Deze wekelijkse lezingen worden georganiseerd door een netwerk van instellingen dat in de loop van de tijd zal groeien. Door middel van een doorlopend programma creëert het een ruimte voor creatieve, geïnformeerde en weloverwogen expressie.
Evenement
Op 24 juni leidt Ann Demeester een avond over vernieuwing in de kunst en de behoefte aan continuïteit. Sinds vijf jaar heeft de Appel opnieuw een merkwaardig thuis, namelijk Broedplaats Lely – een brutalistisch gebouw in een diffuse hoek van de stad, waar de geaccelereerde effecten van de gentrificatie van de omgeving duidelijk zichtbaar zijn. De Appel maakt als instelling deel uit van deze doorlopende tijdelijkheid. Nu de precariteit die dit veroorzaakt steeds omvangrijker lijkt te worden, is het tijd hierover in gesprek te gaan.
Online Presentation
Op 30 november 2020, tussen zonsopgang en zonsondergang, wijdt de Appel ruimte en tijd aan het herinneren van ULAY (Frank Uwe Laysiepen geboren op 30 november 1943 in Solingen, Duitsland.) Een kunstenaar en veel meer, die de Appel diepgaand heeft gevormd en die op 2 maart dit jaar is overleden.
Om de publicatie Audre Lorde – Dream of Europe: selected seminars and interviews: 1984–1992 (Kenning Editions, 2020) en het brede werk van Audre Lorde te vieren, organiseerde de Appel vanaf september 2020 een close reading group om deze bundeling samen te lezen en bespreken.