Agenda
Agenda
EN
Agenda
EN
Plan uw bezoek

De Appel is open van woensdag t/m zaterdag, 12:00-18:00.

Het Archief is open op woensdag en donderdag, 14:00-18:00. 

volwassenen: € 5
studenten: € 3
0 – 18 jaar: gratis
Wij accepteren ICOM en Museumkaart.

Plan uw bezoek
Vandaag, 27 maart
de Appel is vandaag dicht. We zullen weer open zijn op Vrijdag, maart 31.

In de tussentijd kunt u de documentatie van onze avond Permanent Tijdelijk terugkijken, onze de New Barbizon lezen over onze publicatie Schetsen voor de toekomst, herinneringen aan een gebouw, of de Keynote van Darby English The King's Two Bodies in de Oude Lutherse Kerk terugkijken.
31 maart
Tentoonstelling
31.03–04.06.2023
Gecentreerd rond het zichtbare en onzichtbare langzame geweld in het landschap, vormt de tentoonstelling After the Last Sky van kunstenaar Inas Halabi een vruchtbare grond om de vraag te stellen hoe geweld te representeren en te waarnemen in visueel beeld. Ook roept deze tentoonstelling de vraag op of we beeld wel kunnen vertrouwen.
Online
Evenement
Op 24 juni leidt Ann Demeester een avond over vernieuwing in de kunst en de behoefte aan continuïteit. Sinds vijf jaar heeft de Appel opnieuw een merkwaardig thuis, namelijk Broedplaats Lely – een brutalistisch gebouw in een diffuse hoek van de stad, waar de geaccelereerde effecten van de gentrificatie van de omgeving duidelijk zichtbaar zijn. De Appel maakt als instelling deel uit van deze doorlopende tijdelijkheid. Nu de precariteit die dit veroorzaakt steeds omvangrijker lijkt te worden, is het tijd hierover in gesprek te gaan.
Online Presentation
Op 30 november 2020, tussen zonsopgang en zonsondergang, wijdt de Appel ruimte en tijd aan het herinneren van ULAY (Frank Uwe Laysiepen geboren op 30 november 1943 in Solingen, Duitsland.) Een kunstenaar en veel meer, die de Appel diepgaand heeft gevormd en die op 2 maart dit jaar is overleden.
Om de publicatie Audre Lorde – Dream of Europe: selected seminars and interviews: 1984–1992 (Kenning Editions, 2020) en het brede werk van Audre Lorde te vieren, organiseerde de Appel vanaf september 2020 een close reading group om deze bundeling samen te lezen en bespreken.