Agenda
Agenda
EN
Agenda
EN
Nu te zien

De Appel is open van woensdag t/m zondag, 12:00-18:00

Het Archief is open op woensdag en donderdag, 14:00-18:00. In de maanden juli en augustus is het Archief alleen open op afspraak.

volwassenen: € 5
studenten: € 3
0 – 18 jaar: gratis
Wij accepteren ICOM en Museumkaart.

Nu te zien
Vandaag, 5 juli
de Appel is vandaag dicht. We zullen weer open zijn op Woensdag, juli 6.

In de tussentijd kunt u onze de New Barbizon online presentatie bekijken, over onze nieuwe publicatie Schetsen voor de toekomst, herinneringen aan een gebouw lezen, of de Keynote van Darby English The King's Two Bodies in de Oude Lutherse Kerk terugkijken.
Morgen, 6 juli
Tentoonstelling t/m september 01
Vanaf 15 juni is het werk van fotograaf Stephan Keppel te zien in de Livingroom van de Appel. Keppel fotografeert het stedelijke weefsel waar hij doorheen dwaalt. Met zijn camera richt hij zijn blik op de details die door onze dagelijkse kijken meestal over het hoofd worden gezien. Keppel zoekt naar patronen in dat weefsel. Tijdens zijn uitstapjes kadert en vangt hij de vele verschillende kleinere ritmes en patronen die aanwezig zijn in ons dagelijkse stadsleven.
An Interior Motion
Andrea Canepa
Tentoonstelling
12:00–18:00
t/m augustus 28
Vanaf 3 juli heeft de Peruaanse kunstenaar Andrea Canepa (Lima, 1980) de Aula ruimte van de Appel tot haar beschikking als de locatie voor haar voortdurende onderzoek naar de organisatie van de fysieke en sociale structuren, ofwel organisatiesystemen, die ons dagelijkse leven vormgeven. Door de architecturale verhalen van het monumentale interieur naast menselijke beweging te plaatsen, openen de mogelijke sociale realiteiten van het verleden en heden van dit gebouw zich, mogelijkheden om de ruimte en zijn vele betekenissen opnieuw te interpreteren.
Binnenkort
13.04–28.09.2022
t/m september 28
Energiebeoefening ter verkenning van de dynamiek van aanwezig zijn (fysiek, energetisch en conceptueel). Eenvoudige diepwerkende bewegingen gebaseerd op Chi Kung (geworteld in de Chinese traditionele geneeskunde en vechtsport).
Online
Online Presentation
Op 30 november 2020, tussen zonsopgang en zonsondergang, wijdt de Appel ruimte en tijd aan het herinneren van ULAY (Frank Uwe Laysiepen geboren op 30 november 1943 in Solingen, Duitsland.) Een kunstenaar en veel meer, die de Appel diepgaand heeft gevormd en die op 2 maart dit jaar is overleden.
Om de publicatie Audre Lorde – Dream of Europe: selected seminars and interviews: 1984–1992 (Kenning Editions, 2020) en het brede werk van Audre Lorde te vieren, organiseerde de Appel vanaf september 2020 een close reading group om deze bundeling samen te lezen en bespreken.