Agenda
Agenda
EN
Agenda
EN
Plan uw bezoek
Vandaag, 21 februari
de Appel is vandaag dicht. We zullen weer open zijn op Donderdag, maart 7. In de tussentijd kunt u de documentatie van onze avond Permanent Tijdelijk terugkijken, onze de New Barbizon lezen over onze publicatie Schetsen voor de toekomst, herinneringen aan een gebouw, of de Keynote van Darby English The King's Two Bodies in de Oude Lutherse Kerk terugkijken.
7 maart
Tentoonstelling
07.03–23.02.2024
De Appel heeft gelukkig een thuis gevonden voor de komende jaren. Wat betekent een thuis voor een culturele instelling? En hoe kunnen we het samen warm maken voor de komende jaren? We willen het jaar graag samen beginnen en op poëtische en praktische manieren nadenken over land en huisvesting.
Binnenkort
Housewarming: Collectief Eigendoom (Collective Ownership)
Evenement
15.03.2024
Housewarming: Collectief Eigendoom (Collective Ownership)
Evenement
21.03.2024
Housewarming: Still in my Quotidian Lecture Performance by Siwar Kraytem in conversation with Betül Aksu and Alev Ersan
Online
Evenement
Op 24 juni leidt Ann Demeester een avond over vernieuwing in de kunst en de behoefte aan continuïteit. Sinds vijf jaar heeft de Appel opnieuw een merkwaardig thuis, namelijk Broedplaats Lely – een brutalistisch gebouw in een diffuse hoek van de stad, waar de geaccelereerde effecten van de gentrificatie van de omgeving duidelijk zichtbaar zijn. De Appel maakt als instelling deel uit van deze doorlopende tijdelijkheid. Nu de precariteit die dit veroorzaakt steeds omvangrijker lijkt te worden, is het tijd hierover in gesprek te gaan.
Online Presentation
Op 30 november 2020, tussen zonsopgang en zonsondergang, wijdt de Appel ruimte en tijd aan het herinneren van ULAY (Frank Uwe Laysiepen geboren op 30 november 1943 in Solingen, Duitsland.) Een kunstenaar en veel meer, die de Appel diepgaand heeft gevormd en die op 2 maart dit jaar is overleden.
Om de publicatie Audre Lorde – Dream of Europe: selected seminars and interviews: 1984–1992 (Kenning Editions, 2020) en het brede werk van Audre Lorde te vieren, organiseerde de Appel vanaf september 2020 een close reading group om deze bundeling samen te lezen en bespreken.