Finissage Stories of Belonging
26 maart om 14:30 uur

Stories of Belonging is een tentoonstelling en publieksprogramma over de verhalen van onze buurtbewoners in Amsterdam Nieuw-West, verhalen die onderzoeken waar wij ons samen thuis kunnen voelen. Samen met 36 bovenbouw leerlingen van het Comenius Lyceum en de kunstenaars Mehraneh Atashi, Gershwin Bonevacia, Fouad Lakbir, Narges Mohammadi, Mark Nieuwenhuis en Bonnie Ogilvie hebben we een gezamenlijke plek gecreëerd: Stories of Belonging.

We luisterden naar jeugdherinneringen, naar muziek, dachten na over de kleding die we dragen, en over onze relaties met vrienden, familie, de stad en de natuur. De zesendertig leerlingen en de betrokken kunstenaars hebben bestaande kunstwerken geselecteerd maar ook nieuw werk gemaakt voor deze tentoonstelling. De muziek, geluiden en de kunstwerken vormen samen een geheel van verhalen die wij graag willen delen met jullie.

De tentoonstelling en het publieksprogramma vertrokken vanuit de leerlingen. Zij vertelden dat ze graag een plek wilden creëren om samen te komen met vrienden en familie waarin muziek, beelden, kleur, licht en huiselijke elementen samenkwamen. De basis voor deze plek hebben we gecreëerd bij de Appel. Tijdens het publieksprogramma van Stories of Belonging, dat elke zaterdag bij de Appel plaatsvond, bouwde we met zes leerlingen en onder begeleiding van Fouad Lakbir, Narges Mohammadi en David Smeulders, op voort.

Op zaterdag 26 maart om 14:30 laten de leerlingen Beyda, Donovan, Hajar, Oumaima, Safae en Yahya zien waar ze de afgelopen weken hard aan gewerkt hebben. Ze presenteren een nieuw kunstwerk en nieuwe verhalen aan het publiek. Het zal een feestelijk evenement zijn met rondleidingen, storytelling voordrachten, DJ-sessies, en hapjes en drankjes. Jullie zijn allemaal van harte welkom om erbij te zijn.

Het volledige programma:

14:30: Inloop finissage

15:00: Welkom-speeches en onthulling van het nieuwe kunstwerk door de jonge curatoren Beyda, Donovan, Hajar, Oumaima, Safae en Yahya

15:15-16:15: Gesprek met de jonge curatoren en kunstenaars van Stories of Belonging

16:30-17:30: Storytelling- en muzieksessies: literaire bijdragen door Rachel Rumai Diaz, Pete Wu en Lev Avitan. Muziek door Mark Nieuwenhuis en Florean Kruijswijk

17:30-18:00: Vrij bezoek aan expo

18:00-19:00: DJ-sessie met Narges Mohammadi en de jonge curatoren

19:00: Afsluiting