uitzending
2021
The Next Episode

The Next Episode

08–29.05.2021
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam + Online

The Next Episode met Jaleesa Clows en bijzondere gasten

The Next Episode laat de positieve en creatieve geluiden horen van stadsdeel Nieuw-West. Radio host Jaleesa Clows presenteert i.s.m de Appel dit nieuwe radioprogramma om meer geluiden uit Nieuw-West te laten horen. Wie zijn deze westsiders? Hoe creatief is de buurt? En wat zal de toekomst Nieuw-West brengen?

Elke donderdagavond om 20:00 uur in mei een nieuwe uitzending en wordt herhaald op zaterdagmiddag om 16:00 uur op Radio SALTO 106.8FM. Veel dank aan onze buurtgenoten voor hun genereuze bijdragen aan iedere aflevering.
Eerdere afleveringen kunt u hieronder beluisteren.

ARCHIEF

Aflevering #1: 'Vroegaah' - met Maaike Lauwaert, Derya Özturk en Tres Navy
Aflevering #2: 'Jonge Makers' - met David Smeulders, Hannah Sewell en D.S.A.
Aflevering #3: 'Van wie is Nieuw-West?' - met Fouad Lakbir en Hessel du Mark
Aflevering #4: 'Schetsen voor de toekomst'met Esmaa Alariachi, Rosa te Velde en Lindsey Spier

Over Jaleesa Clows

Jaleesa Clows (1990) is geboren en getogen in Amsterdam West. Na haar kunst, communicatie en media studie in Nederland en Suriname vond zij haar plaats in de muziekwereld, als muziekprogrammeur. Al snel groeide haar interesse meer richting radio, de afgelopen vier jaar presenteerde zij haar eigen radioprogramma Young Urban Sound op SALTO Amsterdam. Bij het radiostation FunX deed ze ervaring op zij producer. Momenteel timmert Jaleesa als freelancer in verschillende functies aan de weg, zoals het maken van radio en podcasts.

Luisterend naar haar verhaal, en met bewondering voor haar stijl, nodigden we Jaleesa uit om een radio-uitzending te ontwikkelen en produceren vanuit de iconische Aula van het schoolgebouw aan Schipluidenlaan 12 (ooit het Pascal College en Calvijn College, nu Broedplaats Lely), dat de Appel sinds 2017 haar thuis noemt. Terwijl de buurt verandert, geeft Jaleesa de mic door aan onze wereldse buren om hun herinneringen, hun geluid en hun toekomstvisie van Amsterdam te delen. Geproduceerd met het Team van de Appel en Kees van Zelst.

See also