Zoya Cherkassky-Nnadi
Anna Lukashevsky
Olga Kundina
Maria Pomiansky
Natalia Zourabova
N e w
B a r b i z o n
Barbizon
2024
Gesprek tussen Ka-Tjun Hau en David Smeulders
De Appel is verheugd om aan te kondigen dat Ka-Tjun Hau vanaf 1 maart de rol van curator Educatie op zich heeft genomen. Ka-Tjun neemt de positie over van David Smeulders, die sinds 2017 deze rol op zich heeft genomen en met verve en veel inzet heeft vormgegeven. Om de wisseling van de wacht tussen David en Ka-Tjun te markeren, gingen ze met elkaar in gesprek over de rol van educatie binnen de kunsten en bij de Appel.
Nieuws
12.04.2024
Assembling Land podcastserie
Assembling Land: Rehearsals Towards Place-making is de Appel’s COOP-studiegroep aan de DAI Roaming Academy die in 2024 van start ging. Door de maandelijkse ontmoetingen van de groep zullen vijf podcasts de oogst van elke sessie naar buiten brengen, met afgestemde overkoepelende thema's als uitgangspunt.
Nieuws
10.04.2024
Edgelanders: interview met Ehsan Fardjaniya en Raul Balai
De Appel presenteert tussen 13 april en 4 juni 2024 de video-installatie Edgelanders: Amsterdam on Trial / Part III: The Witnesses, als onderdeel van een groter project van kunstenaars Ehsan Fardjaniya en Raul Balai. De kunstenaars vertellen, in gespreksvorm, meer over de totstandkoming van hun samenwerking, de voorgaande twee delen van het project en wat ze in de toekomst van plan zijn.
Nieuws
08.04.2024
Stressing Solidarity: four gatherings on Palestine
Vier culturele instellingen organiseren evenementen om verbonden en vocaal te blijven over de genocide in Palestina.
Nieuws
20.03.2024