event
2023
Curatorial Programme 2023 – Tropical…

Curatorial Programme 2023 – Tropical Tap Water Presents: Jamal Liance

12.11.2023
16:00–18:00

Attentie: Uitgesteld naar 12 november 2023

Tropical Tap Water presents: Jamal Liance is het hoogtepunt van workshops met Tropical Tap Water en de vijf grijze papegaaien (a.k.a. Het Curatorial Programme 2023 van de Appel) over oogsten en vriendschap. Uitgaande van specifieke methodologieën – het documenteren en verspreiden van informatiebronnen, tijd, ruimte en kennis, en oogsten door middel van foamies (een flexibel kleimateriaal), tekeningen en jammen – informeren niet alleen de huidige praktijk van Tropical Tap Water, maar lopen ook over in de samenwerking met hun vrienden en kunstenaars Özgür Atlagan en Sungeun Lee, met wie ze allemaal collectief jammen in een gelijknamige groep.

Dit moment van delen, herinneren en onderlinge overlap heeft zich gemanifesteerd in de geest van Jamal Liance (d.w.z. de alliantie van jammings) 'die' zich tijdens Hope is a discipline manifesteert als vriend, gast, gastheer, organisator, facilitator, schrijver, luisteraar, incidentele educatie-programmeur, mailer, mysterieus figuur en posterontwerper.

Jamal Liance (b. 2020). Voornaamwoorden zij/hen of allen, is een collectief subject dat er altijd is geweest, lawaai maakt, maar vorige week nog kwamen ze ons vragen om hen alsjeblieft Jamal Liance te noemen. We dachten dat ze ons kwamen zoenen, dus we bloosden, maar nee. We zijn ons ervan bewust dat ze volgende maand een andere naam kunnen hebben en dat is prima! We geloven niet in starre identiteiten, maar in articulaties. Eén ding dat je moet weten over Liance is dat het groots maar kwetsbaar is, zo groot en subtiel als drie continenten die beginnen met een "A" en die nu eindelijk hun grenzen strelen na eeuwen van hoop. De longen van Liance dragen meestal een gemeenschappelijke ruimte, die muziek aantrekt en andere vormen van geluiden laat ontstaan. En jij, ja jij onze lieve korte bio-lezer, moet dit weten: we schrijven deze korte biografie van Liance vanuit een hoek van hun linkerlong. Je bent welkom om hier te komen en samen te ademen. We wachten op jou en je vrienden terwijl we wat met alveoli trommelen en liedjes spelen om baby's te maken. Kom!