Audre Lorde: Dream of Europe — Leesgroep #4
A Woman Speaks met Nancy Jouwe

Zondag 11 Oktober 2020
16:00–18:00

*Door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen rondom COVID-19, hebben wij de Dream of Europe reading group naar online verplaatst.*

In A Woman Speaks, deze vierde reading group van Audre Lorde: Dream of Europe, worden wij vergezeld door Nancy Jouwe als onze gastlezer. Wij komen ditmaal samen om pagina's 165 t/m 192 te behandelen, wat bestaat uit een deel van Audre Lorde's lezingen in Berlijn van 1984-1992. In deze lezingen behandelt zij haar eigen poëzie, en onderwerpen als de relaties van vrouwen tot elkaar, vrouwen als warriors en queerness.

Nancy Jouwe (b. 1967) is een docent, onderzoeker, spreker en mede-oprichter van Framer Framed. Jouwe is actief sinds 1993 in de NGO-sector als manager en cultureel producent, met een focus op intersectionaliteit, koloniale geschiedenis, kunst, erfgoed en interculturele dialoog.

Als activiste was ze in de jaren ’80 en ’90 betrokken bij krakers- en verschillende emancipatiebewegingen. Ze komt uit een familie van politieke vluchtelingen die Indonesië in het begin van de jaren ’60 moest ontvluchten, omdat haar vader een politieke leider was in de Papoea-onafhankelijkheidsbeweging. Ze schreef uitgebreid over Papua-kwesties, waaronder vrouwenrechten en de Papoea-diaspora.