2023
Publiek programma: Filmvertoning en…

Publiek programma: Filmvertoning en gesprek tussen Inas Halabi & Lara Khaldi

12.05.2023
18:00–19:00

Publiek programma
Inas Halabi – After the Last Sky

Artist Talk Inas Halabi in gesprek met artistiek directeur Lara Khaldi

Lara Khaldi en Inas Halabi gaan in gesprek over de drie werken in de tentoonstelling After the Last Sky. Deze tentoonstelling, waarin het zichtbare en onzichtbare trage geweld in het landschap centraal staat, is een rijke bodem voor het cultiveren van vragen over hoe geweld in het beeld te verbeelden en waar te nemen, en of we beelden kunnen vertrouwen.

Er worden drie werken getoond: We No Longer Prefer Mountains (2023) speelt zich af in het Druzische stadje Dalyet el Carmel, in het noorden van Palestina. Gehuld in mystiek toont de film een plaats die gevormd wordt door coöptatie, dwang en controle. We Have Always Known the Wind's Direction (2019-2020) verkent de fysieke en metaforische effecten van straling. Hopscotch (the Centre of the Sun's Radiance) (2021) neemt luisteraars mee op een sonische reis naar de geschiedenis van arbeid en de winning van grondstoffen in de Democratische Republiek Congo en België.

Iedereen is welkom om bij de Artist Talk aanwezig te zijn. Let op: het gesprek tussen Lara en Inas is in het Engels.Wil je van tevoren alle werken bekijken, dan is het slim om ongeveer twee uur uit te trekken.