event
2023
Curatorial Programme 2023 – Dear…

Curatorial Programme 2023 – Dear Islands,

21.10.2023
15:00–17:30

Let op: De Appel doet mee aan de wereldwijde staking voor Palestina en is gesloten op 20 oktober 2023. Dear Islands, is verplaatst naar zaterdag 21 oktober 2023 om 15:00. We zullen deze tijd gebruiken om onszelf te onderwijzen over de geschiedenis die tot dit moment heeft geleid, om zo te kunnen werken aan een betere toekomst voor iedereen. We nodigen je uit mee te doen door naar deze compilatie te luisteren van de Learning Palestine Group.

Dear Islands, is waar we onze gesprekken beginnen over het verbeelden, creëren en smeden van een archipel-alliantie voor mogelijke toekomsten. Let op: dit is een besloten sessie, uitnodiging is op aanvraag te verkrijgen via maria [​at​] deappel.nl.

Er zijn geen eilanden zonder verhalen. De werken die we delen in Dear Islands, benaderen het maken en vertonen van films als een vorm van verhalen vertellen en helen; het verwerken van verzwegen geschiedenissen, onderdrukte herinneringen en intergenerationele trauma's in Oost-Azië. Films uit verschillende tijden en regio's zijn collectief gekozen voor een gesprek. De films raken onderwerpen als dood en continuïteit, wonden en wonderen, grenzen en het grenzeloze vanuit een feministisch perspectief. Deze films houden zich niet aan één esthetische stijl, noch aan één politiek perspectief of ideologie. De films verweven meervoudige lichamen, golven van water, geluiden van de mens en de niet-mens en bevorderen een eilandlandschap dat de complexiteit van het universum omarmt en de dialoog tussen verschillende bestaansvormen aanmoedigt. Het verbinden van verhalen is een manier om nieuwe constellaties en relaties te creëren, gedreven door de hoop op het smeden van alternatieve manieren om een archipelverbond te begrijpen.

Partner bio
dot to dot is een collectief dat leert van archipelallianties hoe de wereld vorm te geven via vormen van storytelling. Door middel van screenings, lezingen en verschillende vormen van conversaties duikt hun dialoog in de golven van meervoudige geschiedenissen en herinneringen, waar het ook nieuwe stromen van verbeelding toelaat. Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van dot to dot.