event
2023
The Land in the Landscape

The Land in the Landscape

16.09.2023
17:00–18:30
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam

Afbeelding: Installatie aanzicht “Mafolofolo” (2022) door MADEYOULOOK

Een gesprek tussen MADEYOULOOK en Yazan Khalili

de Appel is verheugd Molemo, Nare en Yazan te ontvangen voor een gesprek dat begon tijdens de verschillende majelises en werkgroepen van documenta fifteen over verbeelding en het verbeelden van landschappen.

Wat zijn de manieren van visuele taalvorming die de veelvoud aan relaties met het land weergeven, binnen contexten van bezetting, deterritorialisering, ecologische ineenstorting en koloniale erfenissen en geschenken? imag(in)ing the land is een discussie over strategieën om het landschap in beeld te brengen en om een betere toekomst voor te stellen, met name door middel van film, foto, tekst en geluid. Ga met ons mee naar een gesprek tussen MADEYOULOOK en kunstenaar Yazan Khalili over deze en andere vragen over het landschap.

Biografieën

MADEYOULOOK

MADEYOULOOK is een kunstenaarssamenwerking tussen Molemo Moiloa en Nare Mokgotho. Hun werk heeft als uitgangspunt alledaagse zwarte praktijken die ofwel historisch historisch over het hoofd zijn gezien of als onbelangrijk zijn beschouwd. Door onze kijk op deze gewone hoe we naar deze gewone, geleefde ervaringen kijken, worden we 'gedwongen opnieuw te kijken' en maatschappelijke relaties. MADEYOULOOK heeft zich gebogen over onderwerpen als herdenkingsmodellen voor geschiedenissen en orale tradities, zwarte liefde en stedelijke openbare ruimte, hiërarchieën van kennis creatie en verspreiding, en de socialiteit van land.

Yazan Khalili

Yazan Khalili werkt in en vanuit Palestina en woont momenteel in Amsterdam, Nederland. Hij is architect, beeldend kunstenaar en cultureel producent en werkt via verschillende media aan het ontrafelen van historisch geconstrueerde landschappen. Zijn werk onderzoekt het effect van geografische afstand op onze interpretatie van het landschap en het vermogen om onze politieke en sentimentele bindingen te versterken of juist tegen te houden. Hij is medeoprichter van Radio Alhara en lid van het collectief Question of Funding.

See also