• Menu
  • 🔍
  • EN
EN
Geweest
Public Programme
16.07.2024, 19:00–20:30
Als start van de twee weken durende Curatorial Programme Summer School van de Appel, die ingaat op de thema’s land, eigendom en collectivisering, gaat Aria Spinelli in discussie met Marco Baravalle over de neoliberale genealogie van hedendaags cureren, en de daaruit voortvloeiende regimes van mobiliteit.
Actueel
Tentoonstelling
27.06–08.09.2024
De Appel is verheugd Basma Alsharif's eerste solotentoonstelling in Nederland aan te kondigen. Basma's werk doorkruist vele thema's die gerelateerd zijn aan de Appel's huidige focus: haar films en installaties roepen vragen op over de representatie van huiselijkheid, land en ontheemding.
Geweest
Online Presentation
14.05–16.07.2024
Why Germany is een internationale, online lezingenreeks over de onderdrukking van het vrije woord in Duitsland en daarbuiten. Deze wekelijkse lezingen worden georganiseerd door een netwerk van instellingen dat in de loop van de tijd zal groeien. Door middel van een doorlopend programma creëert het een ruimte voor creatieve, geïnformeerde en weloverwogen expressie.
Geweest
Public Programme
29.06.2024, 11:00–16:00
Door middel van lezingen, persoonlijke getuigenissen en groepsdiscussies is de workshop gericht op het definiëren van het onwaarneembare verlies dat gepaard gaat met verplaatsing en immigratie. Op basis van al-Sharifs onderzoek Morning Circle zal de kunstenaar materiaal delen over verlatingsangst, het concept van transculturatie en integratie.
Geweest
Public Programme
28.06.2024, 16:00–18:00
Tijdens het symposium zal Basma al-Sharif haar eerdere werk presenteren, evenals haar onderzoek naar het nieuwe werk Morning Circle en hoe ze van plan is dit te ontwikkelen als film en langetermijnproject.
Dit nummer van The Remote Archivist is gemaakt door Mika Hayashi Ebbesen. Hen maakte voor het eerst kennis met het archief tijdens de tentoonstelling Catching Up in the Archive in 2022. Hun werk als redacteur in gedrukte publicaties en hun betrokkenheid bij het historiografische proces van kennisproductie bracht hen ertoe dit jaar terug te keren om zich verder te verdiepen in de materiële sporen van de rol van de Appel in het geven van een platform aan performance als artistiek genre.