• Menu
  • 🔍
  • EN
EN
Actueel
Public Programme
18.05.2024, 11:00–20:00
Het symposium is ter gelegenheid van de tentoonstelling Edgelanders: Amsterdam on Trial / Part III: The Witnesses. Met dit meerdelige project bouwen kunstenaars Ehsan Fardjadniya en Raul Balai aan materiaal voor een volkstribunaal tegen de stad Amsterdam met betrekking tot het recht op huisvesting voor ongedocumenteerden.
Binnenkort
Live activation
02.06.2024, 14:00–16:00
Bij de tentoonstelling Edgelanders in de Appel zal beeldend kunstenaar en mensenrechtenactivist Elke Uitentuis een workshop verzorgen voor ouders en kinderen. In deze creatieve workshop worden onderwerpen als mensenrechten, activisme en solidariteit geïntroduceerd door middel van schrijven, kleuren en tekenen.
Actueel
Online Presentation
14.05–25.06.2024
Why Germany is een internationale, online lezingenreeks over de onderdrukking van het vrije woord in Duitsland en daarbuiten. Deze wekelijkse lezingen worden georganiseerd door een netwerk van instellingen dat in de loop van de tijd zal groeien. Door middel van een doorlopend programma creëert het een ruimte voor creatieve, geïnformeerde en weloverwogen expressie.
Dit nummer van The Remote Archivist is gemaakt door Mika Hayashi Ebbesen. Hen maakte voor het eerst kennis met het archief tijdens de tentoonstelling Catching Up in the Archive in 2022. Hun werk als redacteur in gedrukte publicaties en hun betrokkenheid bij het historiografische proces van kennisproductie bracht hen ertoe dit jaar terug te keren om zich verder te verdiepen in de materiële sporen van de rol van de Appel in het geven van een platform aan performance als artistiek genre.