• Menu
  • 🔍
  • EN
EN
Binnenkort
07.05.2024, 19:00–20:30
Het Van Abbemuseum en de Appel zijn verheugd kunstenaar Tony Chakar, die in mei 2024 op uitnodiging van het Van Abbemuseum in Nederland in residentie is, te ontvangen voor een lecture-performance in de Appel. Een verhaal over een oud huis in Beiroet, en de geheimen die erachter schuilgaan.
Dit nummer van The Remote Archivist is gemaakt door Mika Hayashi Ebbesen. Hen maakte voor het eerst kennis met het archief tijdens de tentoonstelling Catching Up in the Archive in 2022. Hun werk als redacteur in gedrukte publicaties en hun betrokkenheid bij het historiografische proces van kennisproductie bracht hen ertoe dit jaar terug te keren om zich verder te verdiepen in de materiële sporen van de rol van de Appel in het geven van een platform aan performance als artistiek genre.
Geweest
Evenement
17.04.2024, 12:00–13:00
Op woensdag 17 april wordt de tweede editie van West Side Tori's gelanceerd, de krant voor en door Westsiders, gemaakt door 7/8 leerlingen van OBS De Toekomst in Amsterdam Nieuw-West in samenwerking met Jaleesa Clows en David Smeulders.
Actueel
Tentoonstelling
06.04–02.06.2024
Tegen de achtergrond van een steeds verder aftakelende garage aan de rand van Amsterdam Zuidoost zocht een groep ongedocumenteerden hun toevlucht. Hun toestand legde de complexiteit van de situatie bloot, waarin het nastreven van fundamentele mensenrechten verstrikt raakte in bureaucratische mandaten. Door middel van video's van interviews en gesprekken met hen zoomen Raul Balai en Ehsan Fardjadniya in op hun leven en hun strijd, om zo bewijs te verzamelen voor een tribunaal tegen de stad Amsterdam in 2025.