Archief

De Remote* Archivist, een terugkerende uitgave uit het de Appel Archief, bereikt je ook als je afwezig bent of het archief ver weg is. De afstand en tegelijkertijd nabije vluchtigheid van digitale platforms worden vertaald naar tastbare archivistische berichten.

Op een zijde vind je een archiefstuk uit het de Appel Archief – van jaren geleden of van gisteren – immers, hoe snel verwordt een gebeurtenis tot een archiefstuk. Refererend aan de informatiebladen met documentatie die de Appel in de 70-tiger jaren naar haar “volgers” stuurde, herbeleven we met de Remote archivist de vreugde van het ontvangen van drukwerk in de brievenbus. De Remote archivist houdt u op de hoogte van hetgeen dat plaatsvond of nog in de geschiedenis geplaatst zal worden.

Op de andere zijde krijgen archiefvorsers ruimte om hun vondsten te koesteren, te vieren en hun bevindingen te publiceren. Het archief wordt in leven gehouden door tedere aanraking, door het middelpunt van aandacht te zijn en kan keer op keer worden herduid.

*afwezig, dromerig, ver weg, afstandsbediening, afgelegen

Abonnement