educatie
2018
Ensemble of Movements

Ensemble of Movements

04.11.2018–24.02.2019
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam

Het Ensemble is het wederkerend educatie programma van De Appel waarbij polyfone stemmen, ideeën en ervaringen verzameld worden in relatie tot het tentoonstellingsprogramma van De Appel.

Gedurende 3 MOVEMENTS zal het Ensemble geluid en expressie van gender onderzoeken aan de hand van bewegingen van het lichaam. Onderstaande vragen, samen met talloze andere, zullen onderzocht worden om zo tot een andere kijk op gewaarwording van het lichaam te komen:

Wat doet geluid juist met ons lichaam? Wat doen onze lichamen met onze psyche? Hoe kunnen we communiceren via beweging?

Het eerste deel van het Ensemble of Movements vertrekt vanuit Ben Russell's tentoonstelling IT IS HERE/THIS WILL LAST FOREVER. Samen zullen we ons lichaam in relatie tot de beelden van de film plaatsen, en de effecten van haptisch/tastbaar geluid op onze ervaring met kunst onderzoeken. Tijdens de sessie zullen we ook hedendaagse arbeid bespreken of zoals Russell dit noemt “de menselijke fundering van kapitaal”. Maandag 22 oktober, 13:00 - 15:00 Zondag 4 november, 13:00 - 15:00 Zaterdag 17 november, 13:00 - 15:00 Locatie: De Appel

Deelnemen aan het Ensemble of Movements stuur dan een email naar educatie [​at​] deappel.nl

Het Ensemble of Movements is georganiseerd door De Appel samen met kunstenaars en choreografen Sedrig Verwoert en Christiaan De Donder.

Images from Session 1 on 4 November 2018