tentoonstelling
2018
3 Movements

3 Movements

04.10.2018–23.02.2019
Opening: 2018-10-04 17:00:00
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam
De Appel's herfstprogramma met tentoonstellingen en events onderzoekt de verschillende elementen van muziek in geluidskunst op zowel esthetisch als theoretisch niveau. Door middel van het werk van Ben Russell, Terre Thaemlitz en Evan Ifekoya engageert 3 Movements geluid als een sensatie, als vorm van informatie, en als politiek instrument. Het programma bestaat uit drie zeer verschillende invalshoeken, gaande van een immersieve solo-expositie tot een DJ-set of een polyfone geluidsinstallatie, waarbij elk hiervan een andere uiting is van een idiosyncratische kijk op geluid, vibratie, en auditieve informatie. Bijbehorende performances en publieke events vullen deze drie centrale componenten aan.

Good Luck (2017), Ben Russell

Ben Russell IT IS HERE/THIS WILL LAST FOREVER 4 oktober – 15 december 2018

Deze solotentoonstelling, de eerste van Ben Russell binnen Nederland, belicht de kunstenaar zijn structurele, bruisende en multisensorische aanpak van cinema en videokunst. Met de presentatie van twee auditief immersive video installaties, naast de première van een geluidssculptuur, vormen de werken in IT IS HERE/THIS WILL LAST FOREVER een imperfect beeld van levensechte dystopieën en ingebeelde utopieën.

©Laurence Rassel

Terre Thaemlitz CRYING IN THE CLUB: A NIGHT WITH DJ SPRINKLES 11 oktober 2018 19.00-00.00 Deze avondvullende conversatie en DJ-set met Terre Thaemlitz, a.k.a. Deep house legende DJ Sprinkles, brengt het thema van DJ'en als een belangrijke en discursieve actie. Door middel van de conversatie en DJ-set, die tezamen CRYING IN THE CLUB: A NIGHT WITH DJ SPRINKLES vormen, zal Thaemlitz's werk als DJ Sprinkles op analytische wijze benaderd worden, waarbij de essayistische aard in de aandacht komt te staan.

Throw Rewind Body Slowly (1990), Gasworks.

Evan Ifekoya A SCORE, A GROOVE, A PHANTOM, A CONGREGATION 18 januari 2019 – 23 februari 2019

Deze tentoonstelling brengt twee recente werken van kunstenaar Evan Ifekoya samen: Ritual Without Belief (2018) en A Score, A Groove, A Phantom (2016 – heden). Beide onderzoeken thema's zoals polyfone vocalisatie, subjectiviteit, auteurschap en samenwerking. A Score, A Groove, A Phantom bestudeert archieven van blackness, sociale normen en nalatenschap, terwijl Ritual Without Belief een algoritme “over generaties, locaties en politieke standpunten heen” introduceert.

3 Movements is gesponsord door Amsterdam Fonds voor de Kunsten en Mondriaan Fonds; en gecureerd door Rachael Rakes en Niels Van Tomme.

See also