2023
Album lancering “A Janitor's…

Album lancering “A Janitor's Manifesto” door Gunnar Gunnsteinsson

06.12.2023
18:30–21:30

Over het project
A Janitor's Manifesto, Gunnar's tweede studioalbum, beschrijft muzikaal en fictief de periode in Gunnar's leven toen hij, naast zijn compositiewerk, parttime werkte als conciërge bij Lely; een Amsterdams, gemeenschappelijk, kunstenaarshuisvestingscomplex, waarin hij ook woonde. Het album is tussen 2017 en 2021 opgenomen en geproduceerd in Amsterdam en Reykjavik. Omdat de Appel begin 2024 naar de Diamantbuurt verhuist, is dit het laatste evenement in Lely. Het is een passend afscheid, om samen te luisteren naar het Janitor's manifesto dat hij schreef tijdens zijn tijd in het gebouw waar we de afgelopen zeven jaar hebben doorgebracht.

Gunnar Gunnsteinsson wordt begeleid door zijn band, bestaande uit Bergur Anderson, Ragnar Árni Ólafsson en Robert Nettleship

Credits
Opgenomen en geproduceerd in Amsterdam en Reykjavik in de jaren 2017 - 2021
Woorden en muziek door Gunnar Gunnsteinsson
Teksten in Á speed dial geschreven in samenwerking met Annahita Asgari
Co-productie en mixage door Juho Nurmela
Mastering door Pauli Saastamoinen
Fotografie door Bergur Anderson en Katrina Niebergal, met artwork van Katrina Niebergal
Coverontwerp door Koos Siep en GnaxType

Gunnar Gunnsteinsson is kunstenaar en componist en woont en werkt in Reykjavik. Zijn werk omvat (geluids)installaties, filmscores en muzikale educatie.

Futura Resistenza is een platenlabel uit Brussel en Rotterdam. Futura Resistenza opereert ergens op de grens van performance, muziek en beeldende kunst. Interdisciplinair in de kern, voor Futura Resistenza is een concert nooit zomaar een concert en een plaat reikt veel verder dan alleen wat het oor raakt. Het label nodigt muzikanten en artiesten uit met een directe persoonlijke band binnen zijn gemeenschap, maar ook mensen die ze gewoon bewonderen en die ze gepubliceerd of op het podium willen zien. Futura Resistenza is opgericht door Frédéric Van de Velde, die eerder werkte voor WORM en DE PLAYER in Rotterdam en een muziekpodium op slaapkamerformaat runde, genaamd Antenne.

Tijdschema 

Walk-in om 18:30 (de bar is open)

Concert om 20:00 (locatie: Aula)

Drankjes om 21:00 +/-

Deuren gesloten om 22:30