uitzending
2020
Fluister de wind waarop

Fluister de wind waarop

14.08.2020
18:00–19:00
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam

Fluister de wind waarop

vrijdag 14 augustus 2020, 18:00–19:00
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam

Om persoonlijk, of via livestream bij te wonen.

Identificeer drie geluiden om je heen. Geef ze de ruimte in je, en laat ze een vorm of een kleur aannemen. Laat ze uit zichzelf bewegen, elkaar kruisen, maar autonoom blijven. Nodig ze uit, en probeer hun passieve of juist oorverdovende karakter waar te nemen zonder oordeel. Begeleid je lichaam naar rust en contemplatie, beschouw jezelf als een ontvanger en zender van geluid en bedenk hoe deze positie zich verhoudt tot andere geluid-makende entiteiten.

Twee luistersessies, één in juli and één in augustus, beide georganiseerd door deelnemer van de Appel Curatorial Programma Sharmyn Cruz Rivera* nodigt ons uit om geluid te beschouwen als een geleider van vibratie, sentiment, energie, en een getuigenis van de vitaliteit die door het lichaam reist. Ambient muziek en haar gecommercialiseerde vorm new age muziek herkent geluid als een primordiale speler in onze emotionele, innerlijke beleving. Doorheen de geschiedenis heeft muziek een belangrijke rol gespeeld in de zoektocht naar spirituele wijsheid en zelfrealisatie. Het muzikale lexicon dat in de jaren '60 en '70 werd gecreëerd tijdens de introductie van soundscapes en nieuwe technologieën, blijft zich informeren en uitbreiden binnen de hedendaagse muziek. Dit tweeledige programma geeft zich rekenschap van dergelijke geschiedenissen, en probeert hun invloed op huidige geluidsexperimenten te markeren.

Voor het programma op 14 augustus zijn de volgende kunstenaars en muzikanten uitgenodigd om hun sonische werken in relatie tot bewustzijn, innerlijkheid en de natuur te laten horen.

met:

Marc Barreca - The Cult of Saint Jerome
K. Leimer - Individuation
Oren Ambarchi - Palm Sugar Candy (excerpt)
crys cole - blood and memory #2
Mihalis Shammas - A New Material
Jasmine Guffond - Forever Listening
Beverly Glenn-Copeland - River Dreams

Curator: Sharmyn Cruz Rivera

Het programma zal toegankelijk zijn voor een beperkt aantal bezoekers in de Aula van de Appel. Klik hier om een plek te reserveren.
Tijdens de livestream van Quinsy Gario en Glenda Martinus' voor Day for Night kunt u op afstand luisteren.

*Sharmyn Cruz Rivera is een Puerto Ricaanse curator en schrijver uit Rotterdam. Haar onderzoek vertrekt vanuit de menselijke geografie, radicale uitingen van identiteit, en methodologieën van samenwerking.

See also