event
2018
Terre Thaemlitz: CRYING IN THE CLUB: A…

Terre Thaemlitz: CRYING IN THE CLUB: A NIGHT WITH DJ SPRINKLES

11.10.2018
19:00–23:59
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam
11 oktober 19:00-00:00 Prijs: 10 euro online voorverkoop*, 12 euro aan de deur *Voorverkoop is niet meer beschikbaar. Er zijn nog voldoende tickets aan de deur.
Dit avondvullende programma bestaat uit een gesprek en DJ-set met Terre Thaemlitz’s underground deep house alias DJ Sprinkles en gaat in op DJ-ing als discursieve praktijk. Gekoesterd in New Yorkse queer en transgender sekswerkersclubs in de late jaren 1980 en vroege jaren ’90, manifesteert DJ Sprinkles’ werk zich als diepgaande vorm van sonische kritiek, terwijl het tegelijkertijd ook uiterst dansbaar is. De muziek kruist de gladde, synthetische geluiden van deep house met een veelal scherp geformuleerd betoog over gender, seksualiteit en klasse, en biedt zo een gedetailleerde, analytische lezing van de sociale en economische aspecten van muziekproductie en DJ-ing. Gedurende CRYING IN THE CLUB zal Thaemlitz’s werk als DJ Sprinkles vanuit analytisch perspectief worden benaderd, om zo de essayistische dimensies van het werk te belichten.
.
Vertaald van Terre Thaemlitzs website: DJ Sprinkles is de deep house DJ persona van Terre Thaemlitz. Hoogtepunten uit zijn carrière bestaan onder andere uit het winnen van een “underground grammy” voor beste DJ van 1991 gedurende zijn residentie in de beruchte transseksuele sekswerkersclub Sally’s II in New York; een driejarige residentie in Tokyo’s Club Module (2003-2006); DJ Sprinkles’ album ‘Midtown 120 Blues’ dat werd uitgeroepen tot Resident Advisors Best Album van 2009…en dat is het zo’n beetje. Al het andere is grotendeels onzichtbaar, wat logisch is, gezien de ‘underground’ en ‘minor’ dansmuziek gebruikt in zijn sets. Sprinkles is niet geïnteresseerd in het aantrekken van een breed publiek, maar focust met zijn sets op een lang vergeten generatie boze en depressieve queer HIV/aids activisten die niet bang zijn om te huilen op de dansvloer. Terre Thaemlitz is een gerenommeerd multimediaproducent, schrijver, publieke spreker, audio-remixer, DJ en eigenaar van het Comatonse Recordings recordlabel.
CRYING IN THE CLUB: A NIGHT WITH DJ SPRINKLES is onderdeel van 3 MOVEMENTS, een reeks tentoonstellingen en evenementen met een focus op muziek via verschillende artistieke praktijken. 3 MOVEMENTS bestaat uit twee achtereenvolgende tentoonstellingen met kunstenaars Ben Russell en Evan Ifekoya, een performance van Terre Thaemlitz alias DJ Sprinkles, en andere gerelateerde programma’s, en is gecureerd door Rachael Rakes en Niels van Tomme. Het maken van opnames is niet toegestaan.
Some of the amazing photos from the night (Photos by Jimena Gabriella):
See also ( 3 Movements ) ( IT IS HERE/THIS WILL LAST FOREVER ) ( A SCORE, A GROOVE, A PHANTOM, A CONGEGATION )
Achtergrond afbeelding: © Laurence Rassel
See also