rondleiding
2013
Museumkaart rondleidingen Bourgeois…

Museumkaart rondleidingen Bourgeois Leftovers

21.04–09.06.2013
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

detail: Jota Castro, Polvo y Ceniza, 2013, Materials variable


Cassander Eeftinck Schattenkerk

Op zondag 21 & 28 april, 12 & 26 mei en 2 & 9 juni biedt de Appel arts centre gratis rondleidingen aan voor Museumkaarthouders door de tentoonstelling Bourgeois Leftovers.

Van 19 april t/m 16 juni 2013 presenteert de Appel arts centre een tentoonstelling samengesteld door de Appel Curatorial Programma – een studietraject voor jonge tentoonstellingsmakers: Bourgeois Leftovers.

Een museum kan nooit haar gehele collectie tonen: een groot deel van de verzamelde werken ligt opgeslagen in depots, klaar om in actie te komen. Hoe komt de selectie van musea tot stand en - misschien wel net zo interessant - wat blijft er over? In deze tentoonstelling speelt een verzameling ‘overblijfselen’ de hoofdrol. Deze vroeg twintigste-eeuwse schilderijen uit de collectie van een Nederlands museum slaagden er niet in te figureren in de vaste opstelling. De curatoren-in-opleiding van de Appel geven deze schilderijen weer een podium en vrij spel. In samenwerking met kunstenaars stellen zij daarmee de vraag: Kan gedateerde kunst een hedendaags verhaal vertellen?

Voor Museumkaarthouders biedt de Appel arts centre gratis rondleidingen aan met 10% korting op uw aankopen in de Museumwinkel:

Data:
Zondag 21 & 28 april, 12 & 26 mei en 2 & 9 juni van 15–16.30 uur een rondleiding over de historie en de tentoonstelling.

Maximaal 35 personen.

Taal: Nederlands met extra uitleg door een van de Curatoren in het Engels over de tentoonstelling.

Graag van tevoren reserveren: reservation [​at​] deappel.nl

Jota Castro – part of "Polvo y Ceniza" – poster

collection (unintended), 2013

Bourgeois Leftovers

affiche