event
2013
How to Behave How to Amuse

How to Behave, How to Amuse

17.05.2013
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

In het kader van de tentoonstelling Bourgeois Leftovers heeft het de Appel Curatorial Programme het genoegen u uit te nodigen voor een bijzondere avond gehost door kunstenaar Gabriel Lester, op 17 mei bij de Appel arts centre.

The bourgeoisie is a state of mind, not a state of pocket. (Gustave Flaubert)

In het kader van de tentoonstelling Bourgeois Leftovers heeft het de Appel Curatorial Programme het genoegen u uit te nodigen voor een bijzondere avond gehost door kunstenaar Gabriel Lester, op 17 mei bij de Appel arts centre.

De avond laat zich lezen als een vermakelijke mix van performances en een fundraising event. Kunstenaars, curatoren en andere flâneurs hebben verschillende vormen van amusement voorbereid, die inspelen op ‘burgerlijke’ waarden en gedragscodes. Gedurende deze avond, die is geïnspireerd op bourgeois etiquette en gewoonten, krijgt u van deze tentoonstellingsmakers en kunstenaars tegen betaling tips en hints die van pas kunnen komen in het vervullen van verschillende sociale verplichtingen tijdens bijvoorbeeld een formeel diner, een tentoonstellingsvernissage of een cocktail party. Als onze gast kunt u een keuze maken uit onze menukaart, waarop deze unieke ervaringen te koop worden aangeboden De prijzen hiervoor variëren van 1 euro tot 99 euro. De ervaringen zullen slechts voor één avond beschikbaar zijn en worden onmiddellijk na aankoop ‘beleefd’.
Vermaak en vrolijkheid wordt geboden van 19:00 – 23:00 uur. Wie geen ervaring wil aankopen, kan genieten van een uitgelezen assortiment aan geraffineerde drankjes. Wees welkom op deze viering van al wat burgelijk en bourgeois heet te zijn!

De opbrengst van de avond wordt gebruikt voor de realisatie van de publicatie die het eind van de de tentoonstelling Bourgeois Leftovers markeert. Uw persoonlijke plezier dient dus een hoger doel!

Toegang: gratis
Dresscode: zo bourgeois als u het zelf gepast vindt

Aanbieders: Mark Jansen, Ana Navas, Daniel Jacoby, Yvonne Grootenboer, Charles Esche, Ann Demeester, Angela Jerardi, Gabriel Lester, Zhana Ivanova, Bart Julius Peters, Eric Giraudet de Boudemange, Vivian Ziherl, Roderick Hietbrink, David Bernstein en Jurgis Paškevičius

Jota Castro – part of "Polvo y Ceniza" – poster

collection (unintended), 2013

Bourgeois Leftovers

affiche