event
2013
E*Cinema: Cinematic Leftovers

E*Cinema: Cinematic Leftovers

23.04.2013
Eye Filmmuseum, Amsterdam

In het kader van Bourgeois Leftovers en in samenwerking met de E*Cinema Academy bij het EYE Film Instituut Nederland presenteert de Appel Curatorial Programme een filmavond waar de term ‘leftovers’ wordt verkend door middel van archiefmateriaal, found footage, verouderde technologieën en alternatieve perspectieven.

In het kader van Bourgeois Leftovers en in samenwerking met de E*Cinema Academy bij het EYE Film Instituut Nederland presenteert de Appel Curatorial Programme een filmavond waar de term ‘leftovers’ wordt verkend door middel van archiefmateriaal, found footage, verouderde technologieën en alternatieve perspectieven. De avond omvat drie filmische experimenten van kunstenaar Daragh Reeves, fragmenten uit de collectie van verloren (en gevonden) amateurbeelden van filmrestaurateur en archivaris Guy Edmonds en een presentatie van het onderzoek van Elif Rongen-Kaynakci, stomme film specialist bij het EYE Film Instituut Nederland.

Georganiseerd in samenwerking met het EYE Fim Instituut

Toegang: €10,-, verkrijgbaar bij EYE of www.eyefilm.nl. Bij vertoning van het toegangskaartje van dit event krijg je korting op de tentoonstelling in de Appel (€4,50).

Jota Castro – part of "Polvo y Ceniza" – poster

collection (unintended), 2013

Bourgeois Leftovers

affiche