lezing/discussie
2013
Barbara Visser in gesprek met de…

Barbara Visser in gesprek met de curatoren

04.05.2013
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Kunstenares Barbara Visser gaat op zaterdag 4 mei in gesprek met de zes curatoren van de tentoonstelling Bourgeois Leftovers over de tentoonstelling vanuit het perspectief van zowel de curatoren als de kunstenaar.

Kunstenares Barbara Visser gaat op zaterdag 4 mei in gesprek met de zes curatoren van de tentoonstelling Bourgeois Leftovers over de tentoonstelling vanuit het perspectief van zowel de curatoren als de kunstenaar. Als tutor van de Appel Curatorial Programme en deelnemende kunstenaar in de tentoonstelling, neemt Visser een unieke positie in relatie tot de tentoonstelling en het productie proces. Vragen uit het publiek zijn van harte welkom.

De deelnemers van het Curatorial programme programma van dit jaar zijn: Karima Boudou (1987, Frankrijk / Marokko), Kari Cwynar (1985, Canada), Angela Jerardi (1979, Verenigde Staten), Srajana Kaikini (1986, India), Florencia Portocarrero (1981, Peru ) en Alexandra Stock (1982, Zwitserland / United States).

Barbara Visser toont in de tentoonstelling Bourgeois Leftovers het nieuwe werk 17 Left Out Leftovers (Bourgeois) een selecte aan kleuren en afbeeldingen van schilderijen, die met elkaar gemeen hebben dat ze bewust niet publiekelijk worden getoond door de eigenaar/ curator. Visser verwijst hiermee naar de macht van de curator om een bepaald kunstwerk belangrijk of overbodig te maken.

Vanaf het begin van haar carrière onderzoekt Barbara Visser (1966) de relatie tussen registratie en dramatisering. Haar werk wordt gedreven door een fascinatie voor origineel en kopie, historische verhalen en geconstrueerde biografieën. Haar verkenning van de authenticiteit van beelden en de interpretatie van de toeschouwer beïnvloeden zowel de vorm als de inhoud van haar werk. Haar projecten worden uitgevoerd in verschillende media, waaronder fotografie, film, video, tekst, drukwerk en performances. Visser heeft deelgenomen aan de Bienal de Sao Paolo; Brazilië (2006); Manifesta, Trento (2008) en de Biënnale van Venetië, Nederlands Paviljoen (2011). Visser woont en werkt in Amsterdam.


Normale entreeprijs de Appel arts centre
RSVP: reservation [​at​] deappel.nl

Jota Castro – part of "Polvo y Ceniza" – poster

collection (unintended), 2013

Bourgeois Leftovers

affiche