Archief
bibliograph

De Appel Archief bevindt zich op Schipluidenlaan 12, Amsterdam en is open op woensdag en donderdag van 14:00-18:00
Voor archiefonderzoek kunt u een afspraak maken met Nell Donkers

Je kunt het de Appel Archief online raadplegen via de zoekmachine van de Appel of via Bibliograph. De zoekmachine van de Appel biedt aan de hand van filters (ruimte, programma, betrokkenen, materialen) toegang tot de geschiedenis van de Appel. Bibliograph (ontwikkeld door Archival Consciousness) is een full-stack digitale ongeving die een laag vormt bovenop de database van de Appel. In zijn huidige versie toont het archiefmateriaal dat is geraadpleegd en in beeld gevangen door bezoekers tijdens Catching Up in the Archive en tijdens de openingstijden in het Archief van de Appel.

Het Archief is de laatste twee weken van december en de eerste twee weken van januari gesloten.

Er wordt geen materiaal uitgeleend; er is gelegenheid tot kopiëren. Zwart-wit kopie A4 0.15 cent, kopie A3 0.30 cent. Administratiekosten voor het begeleiden van archiefonderzoek en het verwerken en versturen van digitaal materiaal is € 7,50 per kwartier (studententarief € 3,00).

Archiveren is een work-in-progress
de Appel respecteert het werk van kunstenaars en andere makers en doet haar uiterste best om deze juist te vermelden. Onjuistheden in de vermelding van personen of organisaties zijn volledig onbedoeld. Voor opmerkingen, aanvullingen en vragen kunt u contact opnemen met info [​at​] deappel.nl

Zoek in het digitaal Archief!