lezing/discussie
2016
Presentatie ruangrupa en Sonsbeek’16:…

Presentatie ruangrupa en Sonsbeek’16: transACTION

12.06.2016
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Laatste dag tentoonstelling Untitled (two takes on crisis)

Als onderdeel van het Co-Speaking programma van “You Must Make Your Death Public”, schuiven ruangrupa, curatoren van Sonsbeek ’16, aan bij de Appel arts centre om te praten over hun ervaringen in Jakarta en hoe ze deze ervaringen hebben doorgevoerd in Arnhem. Leden van ruangrupa, SONSBEEK International en een paar deelnemende kunstenaars zijn aanwezig bij deze presentatie.

Over ruangrupa
ruangrupa bestaat uit ongeveer veertig kunstenaars, curatoren, architecten, schrijvers en historici die zijn gefascineerd door en actief betrokken bij de kwestie rond het gemeenschappelijk recht van de stad. ruangrupa staat bekend vanwege haar uitgebreide onderzoeksprojecten naar (groot) stedelijke ontwikkelingen waarin een relatie is opgebouwd tussen de publieke ruimte, het publiek en een uitvergroot begrip van kunst. Deze projecten hebben geleidt tot unieke observatiemethodes en aanpakken in verwezenlijkingen die ruangrupa heeft gerealiseerd middels artistieke evenementen in o.a. Jakarta, Istanbul, Sydney en Sao Paulo.
Voor meer informatie over ruangrupa: ruangrupa.org

Over SONSBEEK
Vanaf de allereerste editie verlegt SONSBEEK de grenzen binnen de international hedendaagse kunst. Met haar toonaangevende edities, gehouden tussen 1949 en 2008, heeft SONSBEEK altijd een leidende rol gespeeld in nieuwe presentaties van kunst in de publieke ruimte. In samenwerking met het curatorieële collectief ruangrupa brengt Sonsbeek in 2016 kunst opnieuw naar het publiek. Meer informatie over SONSBEEK ’16: sonsbeek.org.

Dit evenement is onderdeel van het Co-Speaking programma onder het project: YOU MUST MAKE YOUR DEATH PUBLIC, onderdeel van het grotere Untitled (two takes on crisis) project, die plaatsvind in de Appel arts centre van 23 april tot en met 12 juni 2016. Het is een initiatief van het Curatorial Programme 2015/2016 bij de Appel arts centre.

Irwan Ahmett & Tita Salina – Total Cleansing Act (Purchase Order) Curatorial Programme 2016 Untitled (Two Takes On one Crisis) You Must Make Your Death Public by curators Jussi Koitela, Renee Mboya, Asep Topan

collection (unintended), 2016

See also