workshop
2016
Workshop Untitled (two takes on crisis)…

Workshop Untitled (two takes on crisis)

23.04–12.06.2016
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Tijdens de tentoonstelling Untitled (two takes on crisis) wordt er een educatief programma aangeboden met een rondleiding, eventueel in combinatie met een workshop.

Een crisis kan een economische markt zijn die instort, maar het moment dat je je haar niet in model krijgt wanneer je met de bus naar school moet halen is net zo goed een crisis.

De vraag hoe je hiermee om kunt gaan is waar deze tentoonstelling zich mee bezighoudt. Je zal bijvoorbeeld een futuristisch sanatorium zien waarin mensen omringd door schilderijen geestelijk kunnen herstellen. In een ander kunstwerk schildert de kunstenaar elke dag een boom om frustraties uit zijn systeem te krijgen.

Zo bekijken we gezamenlijk allerlei originele ideeën van kunstenaars van deze tijd over hoe je kunt handelen in kritieke situaties. In de aansluitende workshop zullen we zelf nog veel gekkere nieuwe artistieke strategieën bedenken om een crisis op te lossen, zodat je bijna zin zal krijgen om in een crisis te raken!

Rondleiding: 1 uur (50 euro per groep van 15 leerlingen)
Rondleiding en workshop: 1,5 uur (75 euro per groep van 15 leerlingen)
Uiteraard is meedoen met meer dan 15 leerlingen mogelijk!

Laat uw leerlingen kennismaken met hedendaagse kunst! Breng een bezoek aan de Appel arts centre en de Oude Kerk. Onder de naam ART-ViSiT organiseren de Appel arts centre en de Oude Kerk gezamenlijk educatieve programma's voor het voortgezet onderwijs. ART-ViSiT is daarmee het enige educatieve programma in Amsterdam dat hedendaagse kunst als focus heeft. Tijdens ART-ViSiT kijken, reageren, discussiëren, reflecteren en vormen leerlingen een eigen mening over kunst. Door de unieke combinatie van hedendaagse kunst en erfgoed leren ze bovendien een verbinding te maken tussen heden en verleden.

Deze workshop wordt aangeboden binnen het Art-ViSiT programma. Voor meer informatie en deelname kunt u contact opnemen met Suzanne de Bruin via artvisit [​at​] deappel.nl

Irwan Ahmett & Tita Salina – Total Cleansing Act (Purchase Order) Curatorial Programme 2016 Untitled (Two Takes On one Crisis) You Must Make Your Death Public by curators Jussi Koitela, Renee Mboya, Asep Topan

collection (unintended), 2016