lezing/discussie
2016
Henryetta Duerschlag over The French…

Henryetta Duerschlag over The French Horn

16.10.2016
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Op zondag 16 oktober om 16 uur verteld Henryetta Duerschlag over tot stand koming van de installatie The French Horn onderdeel van de Unresolved tentoonstelling van Gabriel Lester.

Al het materiaal in deze installatie is ter plekke verzameld, getekend of geschreven. De tekeningen zijn van de hand van André Chapatte, met wie Lester in 2014 het boekje ‘Trust me. I am an Artist’ maakte. Henryetta Duerschlag trad op als onderzoeksredacteur. Schrijver en muzikant Olaf Zwetsloot, die in 1993 samen met Lester de hiphop maxi-singel Peanutbutter opnam, werkte als tekstschrijver en redacteur. Het onderzoeksteam werd verder ondersteund door architect Anna Dolcetta en studenten Sjuul Stax en Romy Yedidia.

The French Horn ontvouwd zich als een installatie van met elkaar verbonden associaties tussen grote denkers, vernietigers, menselijke- en niet menselijke helden en slachtoffers, lafaards en driehoeken. In het associatieve panorama is geen hiërarchie, alles is met elkaar verbonden en het roept meer vragen op dan dat het beantwoord.

Unresolved Extravaganza te zien tot en met 6 november 2016.

Wil je aanwezig zijn? Graag aanmelden via reservation [​at​] deappel.nl