event
2016
Opening Unresolved

Opening Unresolved

24.06.2016
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van Gabriel Lester's tentoonstelling Unresolved op vrijdag 24 juni van 18 - 21 uur.

De toegang tot the opening is gratis.

Openingsvideo Dirty Fingerz door Gabriel Lester

“Vertrouw me, ik ben een kunstenaar,” zegt Gabriel Lester wel eens. Moeten we erop vertrouwen dat hij een kunstenaar is? Moeten we alles wat hij zegt vertrouwen omdat hij een kunstenaar is? En wat als hij zou zeggen: “Ik ben Kanye West?” Wat als hij verkondigt dat deze door de kunstenaar samengestelde tentoonstelling, die haar schouders onder het veel geplaagde instituut zet, gaat over het creëren van autonome werelden met een middelpunt dat niet de kunstenaar zelf is? Moeten we niet verbaasd opkijken wanneer hij vertelt dat ieder onafhankelijk element een groepstentoonstelling van en op zichzelf is? Moeten we de intenties van zijn vrienden en collega’s geloven, wanneer zij verkondigen als een crew op te trekken, in de productie en in het opbouwen van een verhaal? En moeten we er eigenlijk van uitgaan dat het overmatige figuur van de kunstenaar noodzakelijk is voor een collectief feest? “We zien elkaar in de toekomst” roept Gabriel ons vrolijk na, alsof hij wil zeggen dat hetgeen ons toe komt ons tegemoetkomt?

Unresolved toont fragmenten van projecten die Gabriel Lester en Raimundas Malasauskas gezamenlijk ontwikkelden, samen met gastoptreden, speciale gasten, dialoog, mixen en re-mixes gemaakt door Carlos Amorales, Maria Barnas, Helmuth Batista, André Chapatte, Mariana Castillo Deball, Cooking Sections, Valentina Desideri, Henryetta Duerschlag, John Fare, Boyon Kang, Jonas Lund, Robertas Narkus, Darius Miksys, Monadnock, Lisa Rosenblatt, Sandra Straukaitė, Mario Garcia Torres, Freek Wambacq, Herwig Weiser en Olaf Zwetsloot.

Op vijf data gedurende de loop van de tentoonstelling zijn er performances van Miet Warlop, Alex Bailey, Danielle Freakley, Lisa Rosenblatt en Vaast Colson.

Unresolved komt tot stand met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Mondriaan Fonds en Fonds 21