event
2015
Boekpresentatie Choses Tuées

Boekpresentatie Choses Tuées

31.10.2015
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

How to Clone a Mammoth (in Three Voices and with a Fisherman’s Exaggeration)

Een middag over het dichterlijke van het ont-uitsterven in een economie van muisklikken gebaseerd op teksten van Valentinas Klimašauskas. Door de structuur van traditionele Litouwse meerstemmige liederen te gebruiken, worden in de lezing fragmenten, citaten en verhalen over nieuwe vriendschappen (als een metafoor voor een oud internet) met elkaar verbonden, waarom het belangrijk is Neanderthaler te worden en waarom Gertrude Stein de Turing-test niet zou doorstaan.

Geboren nadat Voyager 1 de aarde verliet, is Valentinas Klimašauskas een verzameling letters, maar ook een curator en schrijver geïnteresseerd in de robotica van de schone letteren en in de ongelijke verdeling van de toekomst. Zijn boek B and/or an Exhibition Guide In Search of Its Exhibition uitgegeven in 2014 door Torpedo Press, Oslo, bevat geschreven tentoonstellingen die zweven in ruimte en tijd met of in: een grap, je hoofd, Voyager 1, de Chauvet-grot of in de roman 2666 van Roberto Bolaño. Meer teksten zijn te vinden op Selected Letters.

Boekpresentatie door Lorenzo Benedetti

Choses tuées door gerlach en koop wordt uitgegeven door Roma Publications ter gelegenheid van de reizende tentoonstelling Choses tuées en bevat bijdragen van Lorenzo Benedetti, Nickel van Duijvenboden, Valentina Desideri Candice Lin Raimundas Malašauskas en Maxine Kopsa. Het ontwerp is van Louis Lüthi en de fotografie is van Kristien Daem.

De lancering van Choses tuées wordt gevierd met een Olfactory Object door Laurent-David Garnier.

Toegang: Entree tentoonstelling + 3 euro

Graag reserveren door een e-mail te sturen naar: reservation [​at​] deappel.nl

gerlach en koop – No two things can be the same, 2012 disposed bin

collection (unintended), 2012

gerlach en koop – Choses tuées

affiche, 2015