locussolus
2015
Rabbit’s Moon in EXPO S

Rabbit’s Moon in EXPO S

24.01–22.02.2015
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Tijdens de tentoonstelling wordt in EXPO S de korte film Rabbit's Moon (US, 17’17”) van de Amerikaanse filmmaker Kenneth Anger getoond.

De film werd opgenomen in 1950, maar pas in 1972 afgerond. Anger bracht een nieuwe versie uit in 1979, een versnelde weergave van het origineel, voorzien van een andere soundtrack. Rabbit's Moon is een nachtelijke opname van een open plek in het bos, waarover een blauw filter is gelegd.. Het plot draait rond de clown Pierrot en zijn liefde voor de maan (waar een konijn zou wonen – een concept uit de Chineze en Azteekse mythologie), en zijn vergeefse pogingen om de maan te vangen. Vervolgens verschijnt er een andere clown, Harlekijn, die Pierrot plaagt. Hij laat hem Columbina zien, op wie Pierrot verliefd lijkt te worden.

LocusSolus is een ruimte voor het levend verleden en het bruisend heden van de Appel arts centre. Ontrafelend en dynamisch, in zwart-wit of full colour HD, toont LocusSolus de fundamenten van de Appel, haar omgeving, het nu en alles daarna, om haar toekomst te verdiepen en te intensiveren.