performance
2015
Now Leaves door Michael Dean

Now Leaves door Michael Dean

29.04.2015
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Naar aanleiding van de tentoonstelling Qualities of Violence geeft kunstenaar Michael Dean een performance waarin hij voordraagt uit zijn publicatie NOW LEAVES.

Aanvang: 19.30 uur, de Appel arts centre
Toegang is regulier + 3 euro

Om de performance bij te wonen stuur een mail naar reservation [​at​] deappel.nl

De publicatie NOW LEAVES is speciaal voor Qualities of Violence uitgebracht door Book Works en Wysing Arts Centre in samenwerking met de Appel arts centre en Extra City Kunsthal.

Michael Dean maakt sculpturen van gegoten beton of andere industriële materialen, die een ongewone fysieke reactie in het menselijk lichaam uitlokken. Deze sculpturale werken komen voort uit zijn praktijk als schrijver. Zijn vormen beelden woorden uit, maar in een zelf ontworpen driedimensionaal lettertype, zodat het voor de beschouwer vreemd en onverklaarbaar blijft. Zijn werk wordt begeleid door korte, poëtische teksten. Taal en beeld gaan bij Dean hand in hand.

De performance vindt plaats in de tentoonstellingsruimte van de Appel arts centre te midden van zijn eigen werken en is mede mogelijk gemaakt door De Ateliers. De tentoonstelling Qualities of Violence is te bezoeken voor aanvang van het performance.

Mocht u dit willen combineren met een diner bij bar-restaurant MOES in het souterrain van de Appel arts centre kijk dan op www.totmoes.nl