event
2014
Amsterdam Light Festival Boyle Family

Amsterdam Light Festival Boyle Family

27.11.2014–18.01.2015
Opening: De Appel arts centre presenteert Boyle Family op Amsterdam Light Festival
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Tijdens het Amsterdam Light Festival wordt de façade van de Appel arts centre verlicht door een selectie van Vroege Projecties van Boyle Family.

Boyle Family is een Britse kunstenaarsgroep, bestaand uit Mark Boyle (1934-2005), Joan Hills (1931), en hun kinderen Sebastian en Georgia. Eind jaren vijftig beginnen Boyle en Hills kunst te maken waarin twee principes doorklinken: 1. Kunst is objectief onderzoek van de zichtbare wereld, en 2. Niets wordt buitengesloten als mogelijk onderwerp. Vanaf 1963 ontstaan de Earth Pieces: willekeurig over de hele wereld verzamelde uitsnedes van grond, aarde of asfalt, die als schilderij of reliëf op de muur worden gehangen. Rond die tijd gaan ze ook experimenteren met andere media zoals performance, film en fotografie, en met projecties. Deze Vroege Projecties zijn een compilatie van projecties van live uitgevoerde chemische experimenten zoals verdamping, corrosie, verbranding en gisting. Deze projecties werden getoond in de eerste psychedelische nachtclub van Londen UFO in de jaren zestig van de vorige eeuw.

De presentatie Vroege Projecties van Boyle Family is onderdeel van de door gastcurator Mark Kremer ontwikkelde tentoonstelling When elephants come marching in: Echoes van de Sixties in de Kunst van Nu.

Powered by BeamSystems