event
2014
APPLES IN THE COSMOS // APPLES IN THE…

APPLES IN THE COSMOS // APPLES IN THE SEA

27.03–10.04.2014
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Wees welkom op een van de benefietavonden Apples in the Cosmos // Apples in the Sea in de Appel arts centre op 27 maart en 10 april. Deze benefietavonden die georganiseerd zijn door de deelnemers van Het Curatorial Programme, zijn zowel een creatieve manier om fondsen te werven voor de realisatie en productie van nieuwe kunstwerken en als een prelude op de tentoonstelling Father, Can’t You See I’m Burning?

Data: donderdag 27 maart en donderdag 10 april, 18:30 – 22:00 uur

Prijs: € 65,-
Voor reserveringen en informatie kunt u e-mailen naar Kate Strain cp [​at​] deappel.nl
Of bel 020 6355651 (reserveren is verplicht)

De deelnemers van de Appel’s Curatorial Programme nodigen u van harte uit voor een van de benefietavonden Apples in the Cosmos // Apples in the Sea in de Appel arts centre. Deze benefietavonden zijn zowel een creatieve manier om fondsen te werven voor de realisatie en productie van nieuwe kunstwerken en als een prelude op de tentoonstelling Father, Can’t You See I’m Burning? De avonden beginnen met een geënsceneerde rondleiding door het gebouw onder leiding van de zes deelnemers van het Curatorial Programme en eindigt met een heerlijke amuse bouche en tweegangendiner in restaurant Moes.

Apples in the Cosmos // Apples in the Sea biedt een aantal interventies van de kunstenaars uit de tentoonstelling. Elke kunstenaar heeft de deelnemers van een specifieke set instructies voorzien die tijdens de avond worden uitgevoerd - van het ensceneren van een grap tot het lezen van tarotkaarten. Deze interventies worden gepresenteerd naast scènes uit de geschiedenis en het archief van de Appel arts centre.

De prijs omvat de rondleiding, het diner, een gratis drankje, een serie unieke performances en een bijzonder geschenk om mee naar huis te nemen. Alle opbrengsten worden gebruikt voor de realisatie van nieuwe kunstwerken voor de komende tentoonstelling Father, Can’t You See I’m Burning? Deze tentoonstelling opent op 25 april en is samengesteld door de zes deelnemers van het Curatorial Programme 2013-2014: Renata Cervetto, Kris Dittel, Lara Khaldi, Emma Panza, Aneta Rostkowska and Kate Strain.

De interventies en performances zijn vormgegeven door de kunstenaars Liesbeth Bik, Marinus Boezem, Justin Gosker, Young Hae Chang Heavy Industries, Jan Hoeft, Krõõt Juurak, Sarah van Lamsweerde, Ieva Misevičiūtė, Robertas Narkus, Michael Portnoy, Jan Rothuizen, Reinaart Vanhoe, Barbara Visser, Katarina Zdjelar, en anderen.

Meer informatie over het Curatorial Programma

Stamp used for certificates Sarah van Lamsweerde – Tell/Sell, a common story Father, Can't You See I'm Burning

collection (unintended), 2014

Olfactory installation Smell, by Janek Simon in collaboration with Laurent-David Garnier Father, Can't You See I'm Burning?

collection (unintended), 2014

Cellophane Appels used by Sarah van Lamsweerde – Tell/Sell, a common story Father, Can't You See I'm Burning?

collection (unintended), 2014