event
2014
Screening en presentatie Sven…

Screening en presentatie Sven Lütticken / doorlopende performances

18.05.2014
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

16:00–18:00 uur
IK DOE GEEN CONCESSIES AAN HET PUBLIEK IN DEZE FILM. IK BEN VAN MENING DAT ER VERSCHILLENDE GOEDE RENENEN ZIJN VOOR DEZE BESLISSING EN ZAL DEZE VERDER TOELICHTEN.

Op zondag 18 mei om 16:00 uur vindt een vertoning plaats van de laatste film van de situationist Guy Debord, In girum imus nocte et consumimur igni (1978). De titel van de film is een middeleeuwse Latijnse palindroom en betekent “we draaien in de nacht en worden verteerd door vuur”.

De filmvertoning wordt voorafgegaan door een inleiding van Sven Lütticken, die nader ingaat op de historiserende en retrospectieve aspecten van de film. Ook zal hij spreken over de verdere ontwikkelingen van de Situationists International.

Deze zondagschool is onderdeel van het publieksprogramma dat werd samengesteld door de Appel Curatorial Programme 2013-2014 in het kader van de tentoonstelling Father, Can’t You See I’m Burning?

SVEN LÜTTICKEN
Kunstcriticus en historicus Sven Lütticken (1971) studeerde kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Freie Universität in Berlijn. In 20014 ontving hij de Prijs voor de Kunstkritiek van het Fonds BKVB, Amsterdam. Lütticken is auteur van ‘Secret Publicity: Essays on Contemporary Art’ (Rotterdam: NAi publishers, 2006) en ‘Idols of the Market’ (Berlijn: Sternberg press, 2009). Lütticken was curator van ‘Life, Once More: Forms of Reenactment in Contemporary Art’ (Witte de With, Rotterdam, 2005) en ‘The Art of Iconoclasm’ (BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht, 2009). Hij geeft les aan de Vrije Universiteit, Amsterdam en publiceert regelmatig in kunsttijdschriften als Artforum, New Left Review, Afterimage, Texte zur Kunst en Camera Austria. Zijn webpagina: http://svenlutticken.blogspot.nl/.


Hartelijke groet, Aneta, Emma, Kate, Kris, Lara, Renata
Deelnemers van het Curatorial Programme.

Performances: Internal Conflict van Krõõt Juurak, DVD van Robertas Narkus en By Burning We Obtain One Gram of Powder van Katarina Zdjelar

Graag vooraf reserveren door een e-mail te sturen naar: reservation [​at​] deappel.nl

Entraae reguliere toegang de Appel arts centre + 3 euro (studenten alleen reguliere toegang)

Cellophane Appels used by Sarah van Lamsweerde – Tell/Sell, a common story Father, Can't You See I'm Burning?

collection (unintended), 2014