lezing/discussie
2013
Zondagschool Afaina de Jong & Michiel…

Zondagschool Afaina de Jong & Michiel van Iersel

08.09–30.08.2013
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Tijdens de zondagsschool op 8 september van 16:00 -18:00 uur zijn Afaina de Jong en Michiel van Iersel uitgenodigd om op basis van haar en zijn interesse en expertise één enkel werk uit de tentoonstelling Artificial Amsterdam te selecteren en op basis hiervan een verhaal te houden.

Afaina is a creative do-it-all with a background in architecture who is passionate about storytelling using space and visual art. Hereby redefining the ways we communicate and share public space in order to improve our cities and our personal well-being. As an architect and a cultural entrepreneur, she has been recognised as a leader in developing new concepts, spaces and strategy, that rethink the way we life and move through our urban environment.
www.afarai.com

Recent is het boek 'For the People, By the People: A Visual Story of the DIY City' gepubliceerd van De Jong. In dit boek laat ze zien hoe iedereen invloed uitoefent op de verandering van de stad. Ze combineert fotografie met stukken tekst waarmee ze benadrukt dat het begin van stedelijke trends en culturele innovatie altijd bij de bewoners van de stad ligt. De foto's die de Jong gebruikt zijn genomen tussen 2003 en 2010 in New York, London, Tokyo, Amsterdam, Barcelona, São Paulo en beslaan onderwerpen als armoede, openbare ruimte, stedelijke cultuur en city farming.


Michiel van Iersel
Michiel van Iersel (1978) is curator, onderzoeker en mede-oprichter van Non-fiction, een bureau voor culturele innovatie op het snijvlak van de kunsten, erfgoed, stedelijke ontwikkeling en technologie. Naast kunstprojecten voor o.a. Museum De Hallen Haarlem en het Stedelijk Museum Amsterdam werkt hij veel voor erfgoedinstellingen en geeft hij leiding aan een internationaal onderzoeksproject over 'mislukte architectuur', Failed Architecture.

Hij is de eerste gastcurator van het UNESCO Werelerfgoed Podium, dat dit najaar opent in gebouw De Bazel in Amsterdam. Ook is hij mede-initiatiefnemer van het project Tussen-ruimte, waarbij kunstenaars en architecten vergeten en onzichtbare stegen en binnentuinen in de Amsterdamse grachtengordel onderzoeken en openstellen.

http://non-fiction.nl
http://failedarchitecture.com/
http://www.tussen-ruimte.com
http://www.werelderfgoed.nl/podium

Tijdens de zondagsschool in de Appel arts centre wordt een 'externe expert' gevraagd om op basis van haar of zijn interesse en expertise één enkel werk uit de tentoonstelling te selecteren en op basis hiervan een verhaal te houden. Dat verhaal kan diverse vormen aannemen - een informeel gesprek, een korte rondleiding door de tentoonstelling of een mini-referaat.

Toegang regulier

Graag reserveren via reservation [​at​] deappel.nl

Artificial Amsterdam

affiche