event
2013
Educatieprogramma Artificial Amsterdam

Educatieprogramma Artificial Amsterdam

16.09–04.10.2013
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Van 16 september tot en met 4 oktober zijn scholen (zowel primair als voortgezet onderwijs) van harte welkom om het educatieve scholenprogramma rondom Artificial Amsterdam te volgen.

Van 16 september tot en met 4 oktober zijn scholen (zowel primair als voortgezet onderwijs) van harte welkom om het educatieve scholenprogramma rondom Artificial Amsterdam te volgen.

Voor Articial Amsterdam wordt het idee van Amsterdam als kunstmatige stad bevraagd. Internationaal bekende en jonge kunstenaars die allen in Amsterdam wonen, hebben gewoond of anderszins een langdurige relatie met de stad hebben opgebouwd, zijn gevraagd werken te ontwikkelen die in de stad interveniëren en zo haar kunstmatige karakter evalueren. Uitgangspunt is dat de kunst, omgeving en bezoeker/kijker actief samenwerken om tot een verrijkende dialoog te komen.

Insteek voor het educatieve programma is om de leerlingen de stad met andere ogen te laten aanschouwen en te laten interveniëren met de stedelijke omgeving. Er wordt gekeken naar de werken in de tentoonstelling en met de leerlingen gesproken en nagedacht over hoe zij zelf de stad zien en ervaren. Is Amsterdam een historische of juist een moderne, creatieve en dynamische wereldstad? Of beiden? Hoe karakteriseren zij hun eigen stad? Ook als kunstmatig? Zou je er ook op een hele andere manier naar kunnen kijken? Hoe goed kennen zij hun eigen stad? Of alleen hun eigen straat of eigen buurt? Wie of wat bepaalt hoe een stad zich ontwikkelt en welke bijdrage leveren zij daar zelf aan?

De interactieve tour door de tentoonstelling wordt afgesloten met een eigen (tijdelijke) interventie van de deelnemers. In De Appel, op stoepen, op de kade, in de lucht creëren deelnemers in kleine groepjes hun eigen interventie in de stad. Wat voegen zij toe aan de stad Amsterdam; hoe vullen zij het begrip interventie in? Dit kan door gebruik te maken van traditionele materialen als zand, stenen, aarde, maar ook nieuwere materialen als gekleurde tape, wol, krijt en zelfs nieuwe mediatechnieken als Augmented Reality. Zo kunnen de leerlingen iets maken wat in de lijn van land art projecten ligt, maar ook sandmapping behoort tot de mogelijkheden.

Speciaal voor Artificial Amsterdam krijgen scholen de kans om tegen gereduceerd tarief deel te nemen. Voor slechts 50,- per klas (max 30 leerlingen) boekt u het speciale Artificial Amsterdam scholenprogramma.

Locatie: De Appel arts centre
Wanneer: tussen 16 september - 4 oktober
Prijs: 50,- (maximaal 30 leerlingen)
Tijd: 1,5 uur
Groepen: basisonderwijs 7 & 8, voortgezet onderwijs: alle niveaus (VMBO/HAVO/VWO)

Voor meer informatie en/of het boeken van dit educatieve programma kunt u contact opnemen met
Mirjam van Belzen: artvisit [​at​] deappel.nl

Artificial Amsterdam

affiche