event
2012
IK WIL MIJN GELD TERUG

IK WIL MIJN GELD TERUG

29.05–01.06.2012
Amsterdam

Ik wil mijn geld terug! Jij wilt je geld terug! We willen allemaal ons geld terug! Van de banken, van de Grieken, van Brussel, van Rijkman Groenink en de ontwikkelingshulp. Het is toch zeker ons geld!? Waarom wordt het dan uitgegeven aan van alles behalve onszelf!?

Ik wil mijn geld terug! Jij wilt je geld terug! We willen allemaal ons geld terug! Van de banken, van de Grieken, van Brussel, van Rijkman Groenink en de ontwikkelingshulp. Het is toch zeker ons geld!? Waarom wordt het dan uitgegeven aan van alles behalve onszelf!?

Om ons geld terug te eisen, rijdt de IKWILMIJNGELDTERUG-actiebus vijf dagen door de stad. Langs de villa's van de schuldigen. Langs de tentenkampen van de nieuwe daklozen. Langs de uitgebrande Griekse restaurants. Vijf dagen live talkradio op wielen. Vijf dagen de economie als poëzie, de crisis als kunst en onze ondergang als entertainment.

Maar het is geen grap! In de IKWILMIJNGELDTERUG -actiebus maak je kans je geld werkelijk terug te zien. Elke avond wordt een bezoeker van deze provocerende actieperformance gecompenseerd voor zijn verlies ten gevolge van de economische crisis. Zonder gelul en handje contantje.

> Bekijk hier de trailer.

In deze provocerende actieperformance stapt het publiek in de IKWILMIJNGELDTERUG-actiebus. In een live talkradio-show komen verhalen van echte burgers aan bod, die hun geld terugeisen van al die instanties die naar hun mening hun geld niet goed hebben besteed.

Let op: in de IKWILMIJNGELDTERUG-actiebus maak je kans je geld echt terug te zien. In elke stad maakt één bezoeker van deze actieperformance kans om volledig gecompenseerd te worden voor zijn verlies ten gevolge van de crisis. Zonder gelul, handje contantje. *)

Mensen die het gevoel hebben door de crisis geld kwijtgeraakt te zijn (buiten hun schuld om), maken kans op volledige crisiscompensatie door hun verhaal te vertellen in de dagelijks rondrijdende actiebus. Of hun verhaal te delen via info [​at​] veenfabriek.nl.

Elke avond komen in vier live talkradio-shows de echte verhalen van echte burgers aan bod en rijdt de IKWILMIJNGELDTERUG -actiebus langs markante plekken in de stad op zoek naar indringende illustraties van de crisis. Tijdens de laatste performance wordt vervolgens bekendgemaakt welke bezoeker het meeste recht heeft op een spectaculaire crisiscompensatie.

In IK WIL MIJN GELD TERUG treedt een kwintet van Asko|Schönberg in dialoog met het Veenfabriek-ensemble. Nieuwe composities, songs, soundscapes, jingles, tunes en samples, zo ongeveer alles wat muziek is komt aan bod in deze muziektheaterperformance die via livestreaming als talkradio-show op internet te volgen is.

Aanvangstijden
Aflevering 1: 21:00
Aflevering 2: 22:00

Opstapplaats: Westergasfabriekterrein

Prijzen
1 aflevering: € 12,50
2 afleveringen: € 22,50

Reserveren
Stuur een mail naar reserveren [​at​] veenfabriek.nl of bel met (ma-vr 13:00 – 17:00) 071-3318053. Vermeld bij uw reservering de datum, met hoeveel personen u wilt komen en welke aflevering(en) u wilt meemaken.


*) Per stad worden op basis van de ingestuurde brieven drie finalisten gekozen. Tijdens de speelperiode in die stad wordt door het publiek van de voorstelling via stemformulieren bepaald wie deze drie finalisten stadsfinalist wordt. De stadsfinalist gaat door naar de finale. Deze finale vindt plaats tijdens de laatste voorstelling op 24 juni op Oerol. In deze voorstelling wordt door de bezoekers via stemformulieren bepaald wie van de vier stadsfinalisten het meeste recht heeft op de crisis-compensatie. Kortom, 1 bezoeker of 1 verhaal komt uiteindelijk in aanmerking voor crisis-compensatie.

Melanie Bonajo – Genital Panik

collection (unintended), 2012

Melanie Bonajo – Genital International Post Polarity A global Make Over

affiche, 2012