event
2011
Workshop "Iedereen kan tekenen Iedereen…

Workshop "Iedereen kan tekenen, Iedereen kan schilderen"

01–29.09.2011
de Appel, Jongensschool, Eerste Jacob van Campenstraat 59

Alan Kane, "Life Class: Today's Nude", 2009. Still uit de video, 5 x 25 min.

Donderdagen 1, 8, 15, 22 en 29 september:
18.30 – 20 u: "Iedereen kan tekenen", tekenklas met naaktmodel
20.30 – 22 u: "Iedereen kan schilderen", schilderklas met naaktmodel

In de hedendaagse kunst is kennis van het natuurgetrouw weergeven van een naaktmodel ongebruikelijk, laat staan een vereiste vaardigheid. Deze klassieke methode biedt echter nog steeds de mogelijkheid om het kijken te trainen en te verbeteren.

Tijdens de teken- en schilderklassen leer je de basistechnieken van het werken naar model en ontdek je de toepassingen van verschillende materialen.

Of je nu één of meerdere lessen volgt in de serie tekenen of schilderen, Yvonne reikt je een degelijke basiskennis aan door je in een beperkte tijd intensief aan het werk te zetten, al naar gelang je eigen wensen.

Yvonne Grootenboer (1979) is werkzaam als beeldend kunstenaar. Ze is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten Constantijn Huygens te Kampen, Kunsthochschule Berlin-Weisenssee en de Ateliers te Amsterdam. Ze is tevens als medewerker verbonden aan de Appel arts centre en in de huidige tentoonstelling "Iedereen kan alles!? Genie zonder Talent" te zien als performer in het werk van Andrea Božić en Julia Willms.

25 Euro per les (basismateriaal en koffie/thee inbegrepen). Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers, reserveren per les is noodzakelijk.

Reserveren via: reservation [​at​] deappel.nl

See also