event
2023
Curatorial Programme – Pickling for…

Curatorial Programme – Pickling for Posterity pt. I

08.10.2023
14:00–21:00

De vraag "Hoe kunnen we manieren vinden om beter voor elkaar te zorgen?" heeft geleid tot de organiserende principes en activiteiten van other indias. Met deze vraag als uitgangspunt nodigen we je uit voor een tweedaags participatief publiek programma op 8 oktober en 5 november 2023. Klik hier om je op te geven.

In de Zuid-Aziatische context is het maken van augurken een gemeenschappelijke en lastige taak die steunt op voorouderlijke kennis, vaak doorgegeven en in stand gehouden door mondelinge tradities of door samen te 'maken'. Gemeenschappen blijven samenkomen, meestal als voorbereiding op de koude maanden die voor ons liggen, ondanks kapitalistische en Brahmaanse patriarchale systemen die de arbeid en zorg uitwissen die deze praktijk met zich meebrengt. Inmaken is zowel een middel van verzet tegen deze systemen als een discipline die het mogelijk maakt om meer middelen te ontdekken, meer hoop die het verzet versterkt.

Pickling for Posterity is een dringende maar zachte poging om deze kennis van onze intellectuele voorouders te documenteren en te begrijpen, in de hoop collectieve hulpmiddelen voor verzet en zorg te vinden. other indias willen graag ruimte bieden om te leren door te luisteren, te maken, te delen en te vertellen. De tweedaagse manifestatie zal bestaan uit een gezamenlijke studie, inmaak-sessie, filmprogramma, gesprek, discussie en archivering, en is verspreid over een maand. We vragen je om je inzet op beide programma-dagen.

other indias is een in Nederland gevestigd sociaal-politiek en cultureel collectief in ontwikkeling, gericht op bewegingen, ervaringen en stemmen die genereus zijn ten opzichte van de zaak van collectieve bevrijding in/van het Indiase subcontinent* en haar mensen. Wij zijn een kleine groep vrijwilligers in Nederland die samenwerken om niet-hegemonische stemmen en werk met betrekking tot India te delen en te verspreiden. We doen dit door middel van regelmatige filmvertoningen, workshops en lezingen.