event
2023
Opening Hope is a discipline: We just…

Opening Hope is a discipline: We just Wah Fu Dance

05.10.2023
18:00–23:00

Beeld door Nikola Lamburov

Kom samen met ons de opening vieren van Hope is a discipline! Breng je dansschoenen en feestoutfit mee want, in de woorden van de Trinidadiaanse activist Calypso Rose, "We just Wah Fu Dance."

18:00
Deuren open
Warm-Up: welkomstwoord door de deelnemers van het Curatorial Programme 2023
20:00 - 20:30
Afterparty: DJ set door Chinnamasta
21:00 - 23:00

Partner bio
Chinnamasta is een in Amsterdam gevestigde Caribische DJ en sonisch/cultureel onderzoeker. DJ-en is een verlengstuk van haar praktijk, onderzoek en presentatie. Ze is vooral geïnteresseerd in de kruisbestuiving van sonische landschappen en culturen tussen verschillende volkeren. Haar sets zijn gelaagd, eclectisch, energiek en smaakvol. Ze legt verbanden tussen geschiedenis, heden en toekomst door middel van ritmes, archieven, samples, zang en bas afkomstig uit de hele Afro-diaspora; ze maakt een sonische reis tussen de Atlantische, Indische en Caribische Oceaan. Chinnamasta, wat de godin van de dood, wedergeboorte en tegenstrijdigheden betekent, is op zoek naar het terugvinden en blootleggen van de significante impact en invloed van Caribische muziek wereldwijd, en de kruisbestuiving van culturen binnen de postkoloniale afro-diaspora (sonische) wereldcultuur.

khwabgah is een keuken met een Zuid-Aziatisch hart, momenteel gevestigd aan de Overtoom 301, Amsterdam. In het Urdu betekent 'khwabgah' ruwweg 'slaapkamer' of 'kamer van dromen'. khwabgah is gebaseerd op waarden als wederzijdse zorg, veiligheid en gemeenschap, en is vier dagen per week geopend. Wat khwabgah hoopt te bieden aan iedereen – maar vooral aan de Zuid-Aziatische, queer, zwarte, POC en bruine gemeenschappen, aan de vermoeiden, de vluchtelingen en de ontheemden: betaalbare, zelfgekookte Zuid-Aziatische maaltijden; en een ruimte om ons altijd aanwezige verdriet en vreugde, hoop op radicale liefde, onze genoegens en dromen van collectief bevrijde toekomsten vast te houden – door middel van filmvertoningen, workshops eten, optredens, tentoonstellingen en studie-/leesgroepen voor het publiek.