event
2023
Curatorial Programme 2023 – Listening…

Curatorial Programme 2023 – Listening to an anthology of collectively stirred jamming as a living, breathing and stretching mechanism of sharing(s)

12.11.2023
16:00–18:00

an anthology of collectively stirred jamming as a living, breathing and stretching mechanism of sharing(s) is een muziekplaat, of eigenlijk: een archief van de jammings van Tropical Tap Water. Een metafysische compilatie van energie. Een proces dat zich gedurende bijna twee jaar ontvouwde, in Amsterdam, van 2020 tot 2022. We zijn een groep culturele werkers die naar het Noorden reisden, waar we elkaar tegenkwamen en herkenden als flarden vanuit het Zuiden.

We zagen het album als een vluchtige ervaring, inherent aan het jammen, maar altijd als een collectief proces van soundgularization. Dit album is ook een episch gedicht, een ontroerend gebaar dat versmolten is met stille jammings, een mix gebakken op de radio drama's bij Radio Al Hara, met liedjes die oorspronkelijk de oogst waren tijdens lumbung-sessies, en veel achteloos gefluister in de vorm van een vinylplaat. Het album bevat verschillende geluidsopnamen van jamsessies, elke opname is zijn eigen personage afkomstig uit een detective uit de Koude Oorlog. Sommige lijken opgenomen met een prepaid telefoon in een pot, andere klinken als de transcriptie van niet afgestemde sexy spy ears die dansen, en weer anderen lijken op een mistig cassettebandje waarop degene die ondervraagt onderworpen is aan een ondervraging.

Als je nieuwsgierig bent, voegen we wat van de gesprekken die we hebben gehad tijdens de jammings toe aan een boekje. Kom luisteren, samen met een aantal mensen die hebben meegewerkt aan het album. Zij zullen wat vertellen over het jammen.

Sungeun Lee (1989) is een kunstenaar uit Korea. Lee werkt met interactieve installatie, geluid/muziek, onderzoek en meer. Lee is alumni van de Rijksakademie (2020-2022).

Özgür Atlagan (1988) is een kunstenaar uit Turkije. In zijn werk beweegt Atlagan zich tussen geweld, dienstbaarheid, erotiek, spel en humor, waarbij hij altijd de lijn van de poëzie volgt. Atlagan is een alumni van de Rijksakademie (2019-2021).

Simnikiwe Buhlungu (1995) is een kunstenaar uit Zuid-Afrika. Buhlungu onderzoekt de productie van kennis, dat wil zeggen hoe deze wordt verspreid en door wie dit gebeurt. Buhlungu is alumni van de Rijksakademie (2020-2022).

Daniel Aguilar Ruvalcaba (1988) is een infra-realistisch journalist uit Mexico. Aguilar publiceert zijn reportages bij de Libidinal Intelligence Unit. Ruvalcaba is alumni van de Rijksakademie (2020-2022).