event
2017
Hiwa K: PIN-DOWN

Hiwa K: PIN-DOWN

20.09.2017
12:30–14:00
El Otmani Gym, Johan Huizingalaan, Amsterdam
PIN-DOWN vormt het beginpunt van de samenwerking tussen De Appel en de Berlijnse kunstenaar Hiwa K. Het project is het resultaat van een uniek partnerschap met El Otmani Gym, een beroemde vechtclub in Amsterdam Nieuw-West.

PIN-DOWN is een intellectuele worstelwedstrijd tussen Hiwa K en Bakir Ali, een Iraaks-Koerdische existentiële filosoof, die momenteel werkt als taxichauffeur in Berlijn. De afgelopen jaren hebben de kunstenaar en de filosoof uitgebreide poëtische en filosofische gesprekken gehad tijdens informele ontmoetingen. Samen bespraken ze de Koerdische kwestie, ideeën over ontheemding, horizontalisme en het ongebonden begrijpen van de wereld. Recentelijk zijn deze ontmoetingen veranderd naar intense, maar toch amateuristische worstelsessies. Waarbij de beweging van het lichaam functioneert als een instrument voor herinnering. Voor PIN-DOWN daagt Hiwa K voor het eerst Bakir Ali uit voor een gevecht in een publieke omgeving.

*Om te reserveren kunt u een email sturen naar info@deappel.nl Via zijn artistieke praktijk verwerpt Hiwa K (Koerdistan-Irak, 1975) normatief esthetische definities door alternatieve artistieke mogelijkheden te onderzoeken, waaronder gesproken geschiedenissen, sociale confrontaties en politiek geladen situaties. Zijn projecten waren te zien op documenta 14, de 56ste Venetië Biennale en Manifesta 7 en bij befaamde kunstinstellingen zoals New Museum, New York; Serpentine Gallery, Londen; KW Institute for Contemporary Art, Berlin en M HKA, Antwerpen.

PIN-DOWN maakt deel uit van de tentoonstelling To remember, sometimes you need different archeological tools, die op 7 oktober 2017 opent bij De Appel.

  • 1 Johan Huizingalaan 91, Amsterdam, Netherlands

EDITIONS #02 Hiwa K One Room Apartment, 2017 This edition coincides with the Hiwa K exhibition ‘To remember, sometimes you need different archeological tools’. 7 october – 20 december 2017

collection (unintended), 2017

See also