rondleiding
2015
Amsterdam is Public

Amsterdam is Public

28.05.2015
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

We Are Public bestaat op 28 mei 2015 precies één jaar. Om dit te vieren organiseert We Are Public op 28 mei onder de naam “Amsterdam Is Public” een dag vol prachtige programma’s die je samen met een vriend kunt bezoeken.

Om 15 uur geven Lian Ladia en Chiara Laneselli beide deelnemers van het Curatorial Programme van de Appel arts centre, een exclusieve rondleiding door de tentoonstellingen van het Curatorial Programme Final project! Graag reserveren via reservation [​at​] deappel.nl

Sinds 1994 organiseert de Appel het tien maanden durende Curatorial Programme. Elk jaar biedt het programma zes jonge veelbelovende internationale tentoonstellingsmakers de mogelijkheid hun professionele vaardigheden aan te scherpen met een reeks van workshops, reizen, opdrachten en ontmoetingen met kunstenaars en kunstprofessionals.

Het programma sluit traditiegetrouw af met een eindproject dat door de deelnemers zelf wordt samengesteld. De afgelopen jaren hebben deze diverse vormen aangenomen: waaronder festivals, radio-uitzendingen, presentaties en tentoonstellingen. Hierin staat vaak kunst-inherente thematiek centraal. Dit jaar heeft er ergens in de tien maanden een splitsing plaats gehad, wat betekent dat er twee autonome presentaties onder een paraplu zal plaats hebben. Simultaan zijn Your Time Is Not My Time en Spell to Spelling ** Spelling to Spell open gegaan vrijdag 22 mei. De eerste presentatie focust op de hoeveelheid en betekenis van de beelden die ons omringen en de invloed die zij hebben op ons dagelijkse leven. Hierbij spelen ook de consument als producent en beeld- en auteursrecht een rol. De tweede presentatie gaat juist in op hoe verhalen de ervaring van kunstwerken beïnvloeden. Bij dit deel is een belangrijke positie voor fictieve vertellingen, audiotours en de (kunst)ervaring van de bezoeker ingeruimd, gelijk een uitgebreid publiek programma.