lezing/discussie
2014
Paul O'Neill en Remco Torenbosch

Paul O'Neill en Remco Torenbosch

05.01.2014
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

Op zondag 5 januari 2014 verwelkomt de Appel arts centre twee gasten: Remco Torenbosch, kunstenaar uit de Prix de Rome tentoonstelling en curator, schrijver, kunstenaar en onderzoeker Paul O’Neill.

Remco Torenbosch presenteert zijn publicatie die onderdeel is van het onderzoek naar zijn werk in de Prix de Rome tentoonstelling: European Contextualising in Analytical Sociology and Ethnographical Representation on History and the Present, 2013. Het boek bevat onder meer een verzameling van alle correspondentie omtrent de Europese vlag met de Council of Europe, Strasbourg. Uitgegeven door Black Dog Publishing London. Met tekstuele bijdragen van Charles Esche en Mihea Mircan.

Paul O'Neill geeft een presentatie over de anthologie Curating Subjects (2007), Curating and the Educational Turn (2010) en Curating Research (2014), uitgegeven door de Appel en Open Editions (Amsterdam en Londen). Met deze reeks theoretische publicaties wil de Appel arts centre de specifieke kennis over curatorschap die wordt onderwezen in het Curatorial Programme voor een breder publiek toegankelijk maken. Ter gelegenheid van de publicatie Curating Research zal Paul O’Neill nader ingaan op de geschiedenis van de reeks en de onderlinge relatie tussen de publicaties.

Paul O’Neill is directeur van het Graduate Program in Curatorial Studies aan het Center for Curatorial Studies, Bard College, New York. Hij is internationaal gasttutor van het Curatorial Programme van de Appel en internationaal research fellow aan de Graduate School of Creative Arts and Media, Dublin. O’Neill is co-redacteur van Locating the Producers: Durational Approaches to Public Art (Amsterdam, Valiz, 2011), samen met Claire Doherty. Onlangs verscheen van zijn hand het boek The Culture of Curating, the Curating of Culture(s) (Cambridge, The MIT Press, 2012).

Graag reserveren via reservation [​at​] deappel.nl

Toegang regulier