tentoonstelling
2010
We dromen te hard

We dromen te hard

03.03–01.05.2010
De Zuiderkerk, Amsterdam

De tentoonstelling "We dromen te hard" bestaat uit een presentatie van acht kunst- en cultuur plattegronden van Amsterdam en een nieuw werk "Amsterdam 2010’" van kunstenaar Jan Rothuizen.

De kunst en cultuurplattegronden tonen aan de hand van de nieuwe stadsdeelstructuur (vanaf mei gaat Amsterdam over van 14 naar 7 stadsdelen) drie niveaus van 'Kunst en Cultuur plekken' in Amsterdam. Op zeven gescheiden stadsdeelplattegronden en een plattegrond van de stad als geheel worden de niveaus - Wat er is / Wat er komt / Wat er wordt gedroomd wordt – gemarkeerd.

De plattegronden werden gerealiseerd door bureau Posad Spatial Strategies op basis van gegevens van de Dienst Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Amsterdam en met ondersteuning van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling afdeling Kunst en Cultuur en het Bureau Broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam.

De tentoonstelling "We dromen te hard" maakt onderdeel uit van het Intendantschap Kunst + Stedelijke ontwikkeling in Amsterdam van Ann Demeester, directeur van de Appel. Demeester werd in 2009 gevraagd door Carolien Gehrels van de Gemeente Amsterdam om de rol van intendant op zich te nemen en het debat over de rol die kunst en cultuur kunnen spelen in processen van stedelijke (her)ontwikkeling aan te scherpen. De tentoonstelling is een vervolg op de campagne met onder andere een informatiekrant en de s7summit die op 1 februari dit jaar georganiseerd werd.

Praktische informatie:
Locatie: Informatiecentrum Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72, Amsterdam
Entree: vrij toegankelijk

Voor meer informatie over het Intendantschap en eerdere projecten bezoekt u de website www.S7Summit.nl of stuur een email naar info [​at​] s7summit.nl.

See also