event
2018
OA/AO with Tony Cokes

OA/AO with Tony Cokes

10.09.2018
18:30–21:00
de Appel, Schipluidenlaan 12, Amsterdam

OA/AO (onder andere/among others) is een maandelijks evenement bij De Appel met  screenings, presentaties en gesprekken rond een bepaald kunstwerk of object. Tijdens deze intieme bijeenkomsten worden verschillende gasten uitgenodigd om over een recent project of idee te praten. Via deze reeks van events geeft De Appel een inkijk in actuele kunstpraktijken en daagt het kunstenaars uit te reflecteren op zijn of haar werk en dit te delen, onder andere.

Deuren open om 18.30, programma begint om 19.00.
De Appel’s herfst 2018 programma legt de nadruk op muziek als discipline en overweegt het geluid over een scala van kunstpraktijken. Deze eerste OA/AO van het seizoen bevat een zeldzame video essay van kunstenaar Tony Cokes, gevolgd door een discussie. Het video project "1!+ (a dubstep primer)" (2014,37:00) legt UK Dubstep in verschillende theoretische en geschiedkundige perspectieven, waaronder "hauntology" van Jacques Derrida, "Black Atlantic" van Paul gilroy en de spookachtige weerklanken van dub en reggae. Het gebruik van found footage, overlays van audio en text, en een atmosferische en zwoegende soundtrack maakt het werk een uniek en doorgrondig onderzoek naar de sociale geschiedenis van het genre. Vóór en na het programma worden een selectie van Cokes zijn videos getoond die de relatie tussen kunst en politiek verder verkennen.

Tony Cokes maakt videowerken en installaties die toegeëigende teksten als middel gebruiken om te reflecteren op onderwerpen als kapitalisme, subjectiviteit, bemiddeling, kennis en het genot. Hierbij functioneert geluid voornamelijk als een cruciaal en intertekstueel element die aan eenvoudig beeldmateriaal een element van complexiteit toevoegt. De werken van Cokes zijn internationaal tentoongesteld bij onder anderen 10th Berlin Biennale: REDCAT, Los Angeles; Centre Georges Pompidou, Paris; Museum of Modern Art, NY; MACBA, Barcelona; SF MOMA; ZKM, Karlsruhe, Germany; en La Cinémathèque Française. Cokes is een professor van Media Production en de Directeur van Undergraduate Studies in Modern Culture and Media bij Brown Universiteit. Hij woont in Providence, Rhode Island.

zie ook: ( OA/AO with Herman Asselberghs ) ( OA/AO with Raqs Media Collective ) ( OA/AO with De Appel Curatorial Programme )

Foto's van het evenement:

See also