event
2023
Jaleesa Clows en Kymani Ceder – In…

Jaleesa Clows en Kymani Ceder – In gesprek

23.02.2023
17:00–18:00

Perspectieven op Pope.L's Saamhorigheid

Jaleesa Clows en Kymani Ceder
In gesprek 

Jaleesa Clows, buurtbewoner en goede vriend van de Appel, zal in gesprek gaan met oud-buurtbewoner en videomaker Kymani Ceder. Beide zullen je meenemen in hun perspectief over het videowerk Saamhorigheid/Togetherness van de kunstenaar Pope.L. Ze stellen kritische vragen over het kunstwerk en de kunstinstelling in relatie tot de leefbuurt van de Appel en de maatschappij als geheel. Wat zijn de verhalen die de kunstenaar wil delen, die we nog niet kennen? Welke verhaal wil dit het kunstwerk vertellen? Welke rol kan dit videowerk spelen in onze samenleving en in ons persoonlijke leven? Wat nemen we mee?

Dit gesprek is het beginpunt van een rijke discussie waarmee we het werk van Pope.L in verbinding brengen met de leefbuurt van de Appel en de potentiële impact ervan voor het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West en ver daarbuiten.

Je bent van harte welkom dit gesprek bij te wonen. Deelname is gratis, maar geef je graag even op voor een plekje via deze link. Let op: dit evenement begint om 17:00. Wil je daarvoor graag nog het werk van Pope.L bekijken? Zorg dan dat je 30 minuten eerder aanwezig bent.

Over de sprekers 

Jaleesa Clows door Raymond van Mil

Jaleesa Clows (33) is geboren en getogen in Amsterdam en woonachtig in Nieuw-West. Na haar studie is zij terecht gekomen in de muziekwereld, als muziekprogrammeur. Al snel groeide haar interesse meer richting radio en heeft zij de afgelopen vier jaar haar eigen radioprogramma Young Urban Sound gepresenteerd op SALTO Amsterdam. Via deze weg kwam zij terecht bij het radiostation FunX, waar zij als producer heeft gewerkt. Momenteel is Jaleesa vooral werkzaam in de culturele sector. Zij werkt als Outreach & Inclusie medewerker bij Museum Rembrandthuis en is zij werkzaam als cultuurverkenner Nieuw- West voor het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Daarnaast timmert Jaleesa als freelancer in verschillende functies aan de weg, zoals het maken van radio en podcasts.

Kymani Ceder  

Kymani Ceder is een in Amsterdam geboren filmmaker en kunstenaar die eind 2021 met Honours is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als filmregisseur (opleiding audiovisuele media). Ze focust zich vooral op het creëren van poëtischekorte films. Tijdens haar opleiding heeft ze stage gelopen in Miami bij het filmproductie bedrijf “Filmgate” waar ze veel nieuwe inzichten, connecties en ervaringen heeft opgedaan. Samen met Robin Ramos heeft ze de korte film De Kroon geschreven,geregisseerd en geproduceerd. De Kroon heeft op meerdere filmfestivals en exposities gedraaid.