SoMeMeR uNSCHooL / SMMR NSCHL / oeeoou
Àngels Miralda

SoMeMeR uNSCHooL / SMMR NSCHL / oeeuoo komt in juli 2021 bijeen voor memetische workshops, lezingen en plenaire discussies over thema’s als memetisch activisme in pedagogische contexten, geheugen, mimesis als een postkoloniaal talent, politiek en de meme, en meme als een academische levensvorm. Ideologische memers – die memen voor een sociaal/politiek doel, niet alleen voor de LOLZ – krijgen dagelijks te maken met het ongemak van de gevestigde instituten die ze bekritiseren. Deze instituten eisen hun tol. Ze zijn star, ondoorzichtig, afkerig/bang/wars van verandering, meestal door een gebrek aan publieke verantwoording. Wat zijn de mislukkingen, fouten of frustraties, mazen in de wet, overwinningen, en ontberingen van het werk in deze betwiste frontlinie? Welke persoonlijke tol eist ideologisch memen van degenen die zich inspannen om publieke emoties om te zetten in concrete institutionele hervormingen?

26-27 juli, 10.00–17.00 (ook deelname via Zoom*)
MOOOC (Minimal Open Online/Offline Course)

Online deelnemers en voyeurs kunnen het lesprogramma van SoMeMer volgen via Zoom. Het NSCHL verschijnt een week lang voor spinale-secretari le documentatie, grijze literatuur, en culturele afdracht. Na 2 dagen van het SoMeMeR-programma zal een crew van printpiraten het onderzoek en de documentatie van uNSCHooL omzetten in een 3-daagse publicatie. Het geld dat bespaard wordt op het openbaar maken via institutionele toegang zal worden herverdeeld onder zoveel mogelijk deelnemers, waarbij gezocht wordt naar niet-Europese en diasporische clusters overal waar zich openingen voordoen.
Met deelname van: Àngels Miralda, @art.goss, Aya Maceda, Britt Wikström, Cengiz Mengüç, Clara Balaguer, Czar Kristoff, Eugi Manenti, Florian Cramer, Francesc Ruiz, Javier Fresneda, Jeanne van Heeswijk, Jamie Brands, Javier Fresneda, Marina Prada, @no.more.later, @sad_berg_covid_memes, Santiago Pinyol, Shailoh Phillips, Sven Lütticken, @under.the.table_UTT, and @wdka.teachermemes.

*Voor deelname bezoek de volgende link https://linktr.ee/somemerunschool

DAY 1: MEME SUMMIT

MONDAY, 26 JULY

10-1830H

https://zoom.us/j/95133014343?pwd=V2lVd1Y4cXlKOWFHNXJMa0xLeUo5UT09

MEETING ID 951 3301 4343

PASSWORD oeeuoo

10-11h WARM UP Radio Chat
11–13h SUMMIT Channel Panel
13–14h BREAK
14–17h WORKSHOPS
Workshop 1 CZAR KRISTOFF Meme-ory
Workshop 2 FRANCESC RUIZ Drawn Memes
17–1730h BREAK
1730–1830h GARDENING

DAY 2: MEME THINK-FEEL TANK

TUESDAY, 27 JULY

10-1730H

https://zoom.us/j/95134963813?pwd=Zjl0MlZObVZ0K1pscmJ0VXM1NWtpdz09

MEETING ID 951 3496 3813
PASSWORD oeeuoo

10-11h WARM UP Radio Show
11–12h LECTURE Clara Balaguer
13–14h BREAK
14–16h THINK-FEEL TANK
16–1630h BREAK
1630–1730h GARDENING

TO BE DETERMINED is een losjes georganiseerde structuur om toegang tot cultureel kapitaal te herverdelen, en is onlangs vanuit Para aque Stad naar Rotterdam gemigreerd. TBD is ge nteresseerd in modellen van niet-extractief onderzoek, diasporische geldstromen, de rehabilitatie van het publieke/gepubliceerde lichaam, wederzijdse industrie en secretari le agency. Hoewel TBD nog bezig is te bepalen hoe het binnen een vreemd landschap moet opereren, kan het bevestigen dat het (nog steeds) bestaat uit slapende cellen en nader te bepalen Trojaanse paard-netwerken die activeren-deactiveren in reactie op externe factoren: overvloed om te verdelen, urgente problemen om aan te pakken, of vrije tijd om te besteden.

ESCUELA DE GARAGE (‘garageschool’) is een gratis en open programma dat elke keer van onderwerp en structuur verandert, een infrastructuur in constante crisis. De vorm en duur van elke escuela wordt bepaald door het onderwerp dat er wordt verkend, de mensen die deelnemen en de context waarin de escuela plaatsvindt. Het overkoepelende doel van de EDG is om continu en collectief te ontleren. Op dit moment is de escuela bezig met een langlopend onderzoek naar micropolitiek, waarbij gewerkt wordt met fermentatie als een tastbare metafoor en mogelijkheid tot verandering door de menselijke en gregoriaanse opvatting van de tijd te decentraliseren. De escuela staat (dia)sporadisch in Bazel, Rotterdam en Bogota, in verschillende samenwerkingsverbanden.

TEMPORARY UNRELEARNING ACADEMY is een reizende school die in Calabarzon op de Filippijnen zit, en zich bezighoudt met het queeren van artistieke en culturele vorming/productie door het bezetten van openbare/opmerkelijke ruimtes, het belichamen van geesten, versterken van volkstaal en -gereedschap, en door schaduwwerk/bibliotheek.