Future everyday life
Masha Domracheva
 

Future everyday life, geïnitieerd door Masha Domracheva en met grafische interpretatie door Austin Redman, gaat in op de leefwereld van de kunstenaarsresidenties van WOW in Amsterdam Nieuw-West. WOW Amsterdam, WOW Lieven en andere broedplaatsen in Amsterdam kwamen in eerste instantie voort uit de kraakbeweging. Na verloop van tijd, toen gentrificatie een winstgevend bedrijfsmodel bleek te zijn, ging echter het streven om duurzame gemeenschappen te vormen verloren. Tijdelijke contracten verhinderen de huurders van WOW om langdurige relaties te vormen met elkaar en de locatie.

Maar wat als de bewoners langer zouden blijven?
Wat voor soort openbare ruimtes zouden ze nodig hebben?
Wat voor soort banden zouden ze ontwikkelen?
Wat voor relaties met planten, dieren en ander niet-menselijk leven zouden ze hebben?
Welke economische strategie n zouden ze in de praktijk kunnen brengen?


Naar aanleiding van een open call zullen kunstenaars hun gedachten presenteren over een denkbeeldige toekomst van gemeenschappelijk leven met onbeperkte wooncontracten, en scenario’s voorstellen voor een duurzamer dagelijks leven. De volledige lijst van deelnemers zal op 7 juli worden vastgesteld, wanneer de bewoners in de Aula van de Appel zullen samenkomen en collectief zullen beslissen welk voorstel de meeste mogelijkheden biedt om het dagelijks leven in de toekomst te transformeren.

Austin Redman (geb. 1989) is een grafisch ontwerper uit Los Angeles. Hij heeft een MA van de Werkplaats Typografie en woont en werkt momenteel in Amsterdam.