performance
2016
Are you a sculpture?

Are you a sculpture?

19.06.2016
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

DEZE AVOND IS VOLGEBOEKT, GEEN RESERVERINGEN MEER MOGELIJK

Performance avond met Emilio Moreno, Ibelisse Guardia Ferragutti, Rosa Sijben en Sarah Boers, Wouter Klein Velderman en Krisztina de Châtel, Bernke Klein Zandvoort en Caroline Ruijgrok

Mensen en dingen zijn in een wirwar van relaties met elkaar verbonden. Toch bekijken we dit samenspel meestal maar vanuit één perspectief: wat doet het ding voor ons? Kijken we voorbij de handelingen, dan zien we dat onze ontmoeting met de dingen ons ook in beweging zet.

De invloed die objecten ongemerkt op ons uitoefenen wordt in het project Object-Observer onderzocht. Trebelsee, een initiatief van Bernke Klein Zandvoort en Caroline Ruijgrok, organiseerde eerder een tentoonstelling en een symposium, en nu wordt in het laatste onderdeel van het project een boek uitgegeven. In Hoe de dingen ons bewegen schrijven 24 schrijvers, kunstenaars en wetenschappers vanuit hun persoonlijke of professionele ervaring essays over hoe objecten de mens bewegen. En hoe ze ons gedrag beïnvloeden, onze emoties, maar ook ons kijken naar, en denken over de wereld. Het boek is op haar beurt weer het vertrekpunt voor het performanceprogramma Are you a sculpture?.

Are You a Sculpture? brengt een aantal performances bij elkaar waarin de sturende kracht van objecten centraal staat. Het programma heeft een carrouselvorm en vindt verspreid over het gebouw plaats, in ruimtes die normaal gesproken voor bezoekers minder zichtbaar zijn. Het publiek wordt in groepjes langs de performances geleid (sommige in Engels, sommige in het Nederlands). Na afloop is er een borrel, waarbij ook het boek Hoe de dingen ons bewegen te koop is.

Er is beperkte capaciteit. Om te reserveren, stuur een mail naar reservation@deappel.nl.

Entree 3 euro

Van 4 augustus tot 4 september toont Trebelsee in Solus (2e verdieping) een keus uit het archief van Object-Observer tonen. http://objectobserver.org

Het programma is een samenwerking tussen de Appel arts centre en Trebelsee.

TRAILER - A sculpture like you and me.