event
2016
The Kippenberger Challenge

The Kippenberger Challenge

11.05–08.06.2016
Opening: dinsdag 10 mei van 17 - 19 uur
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

De werkattitude van kunstenaar Martin Kippenberger (1953-1997) was efficiënt en doeltreffend: “vandaag bedacht, morgen gedaan.” Dit resulteerde in een jaarlijks gemiddelde van 7.45 gepubliceerde boeken. De Kippenberger Challenge vraagt kunstenaars om een jaar lang zijn tempo en zijn werkwijze na te volgen. Deelnemers worden uitgedaagd Kippenbergers jaarlijkse gemiddelde te evenaren. Een uitdaging ter ere van het medium kunstenaarsboek, maar ook om niet te veel te twijfelen over de uitkomst.

Veel is mogelijk binnen het gestelde doel: romans, kunstenaarsboeken in een oplage van vier of 5000, een kalender of een bijdrage van 6 pagina’s aan een magazine. De deelnemers zijn geheel verantwoordelijk voor de inhoud. Eenieder kan te allen tijde deelnemen door via mail@sevenpointfourfivebooks.eu het streven naar de publicatie van 7.45 publicaties kenbaar te maken.

Op dinsdag en woensdag (openingstijden 14-18 uur) is in de bibliotheek werk te zien van deelnemende kunstenaars Alex Farrar, Harry Meadley, Katya Robin, David Steans, Josh Whitaker en Aylwin Greenwood Lambert. Joshua Hart en Lou Hazelwood werken momenteel nog aan de uitdaging. Na afloop zal The Kippenberger Challenge te zien zijn in 6.45 andere Nederlandse bibliotheken.

De eerste kunstenaar die de uitdaging succesvol heeft afgerond, Alex Farrar, presenteert van 11 mei t/m 12 juni werk in Locus in het souterrain van de Appel.

http://sevenpointfourfivebooks.eu

See also