workshop
2016
Workshop Saskia Noor van Imhoff

Workshop Saskia Noor van Imhoff

06.02–10.04.2016
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

De (t)raditionele manieren van ordenen die in bibliotheken, musea en andere archieven gebruikt worden verdwijnen langzaam. Je ziet steeds meer dat het ordenen op andere manieren gedaan wordt, bijvoorbeeld op kleur, grootte en materiaal. Bijvoorbeeld in het In het depot van het Stedelijk Museum Amsterdam worden kunstwerken gearchiveerd op grootte en materiaal en niet meer op artistieke inhoud.

Dit vind Saskia Noor van Imhoff een interessant gegeven. In haar werk speelt ze met ordeningsprocessen. Naar aanleiding van de expositie #+21.00 biedt de Appel arts centre een workshop aan waar je ook op zoek gaat naar nieuwe manieren om te documenteren en archiveren. Hoe logisch is het bijvoorbeeld een bibliotheek of een encyclopedie op alfabetische volgorde in te delen? (En waarom plakken we pagina's bijvoorbeeld niet op het plafond?) Door boeken uit elkaar te halen en te herordenen geven we deze hele nieuwe betekenissen en nieuwe vormen.

Deze workshop wordt aangeboden binnen het Art-ViSiT programma, het educatieve programma voor het voortgezet onderwijs dat de Appel arts centre aanbiedt in samenwerking met de Oude Kerk. Voor meer informatie en deelname kunt u contact opnemen met Suzanne de Bruin via artvisit [​at​] deappel.nl