locussolus
2015
Barbara Bloom: The Diamond Lane

Barbara Bloom: The Diamond Lane

03–08.11.2015
de Appel, Prins Hendrikkade 142, Amsterdam

stil uit The Diamond Lane

De Appel arts centre presenteert van 3 tot en met 8 November de film The Diamond Lane van Barbara Bloom uit het Appel archief.

The Diamond Lane van Barbara Bloom is gemaakt tussen 1978 en 1980. De film is gemaakt om er uit te zien als een trailer: de hoogtepunten van een aankomende film worden getoond, de hoofdrolspelers worden bekend gemaakt, het publiek wordt uitgenodigd om de film te komen zien, en dit alles in slechts vijf minuten. De film die wordt aangekondigd bestaat in werkelijkheid niet, Bloom heeft zich beperkt tot alleen deze trailer. De aankondiging van een speelfilm word gebruikt als zowel context als medium. The Diamond Lane laat scenes die, op eerste gezicht, niks met elkaar te maken hebben. We zien een snelweg terwijl een voice-over ons verteld over 'the diamond lane', de buitenste baan van een snelweg die alleen door carpoolers gebruikt mag worden.
The Diamond Lane werd gepresenteerd in de bioscoop alsof het een echte trailer was. Tegelijkertijd werd er een promotie campagne ingesteld voor de fictieve film dat bestond uit posters, affiches interviews met de regisseur en de acteurs, recensies en meer. Al deze elementen samen bepalen de manier waarop het publiek zelf een verhaal construeren.

LocusSolus
is een ruimte voor het levend verleden en het bruisend heden van de Appel arts centre. Ontrafelend en dynamisch, in zwart-wit of full colour HD, toont LocusSolus de fundamenten van de Appel, haar omgeving, het nu en alles daarna, om haar toekomst te verdiepen en te intensiveren.
LocusSolus is te vinden in het souterrain van de Appel arts centre en open tijdens openingstijden van de tentoonstellingen.

gerlach en koop – No two things can be the same, 2012 disposed bin

collection (unintended), 2012

gerlach en koop – Choses tuées

affiche, 2015